• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Thomas Pyndt

FCN-træner: Mikkel Damsgaard er klar til Serie A

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Flemming Pedersen ser en fin fremtid for Mikkel Damsgaard i Sampdoria.

Af Thomas Pyndt

FC Nordsjælland leverede en skidt indsats torsdag aften og tabte med hele 4-0 i Brøndby, men der var alligevel et par små detaljer, der satte sig undervejs. For selv om Mikkel Damsgaard faldt med sit hold, så imponerede den nu 20-årige FCN-topscorer stadig i et par situationer.

For eksempel vandt han to hovedstødsdueller mod den 10 centimeter højere og 14 kilo tungere Brøndby-centerforsvarer Hjörtur Hermannsson, mens man også bemærkede Damsgaards hurtighed i en situation, hvor han vandt et kapløb mod bolden med Jesper Lindstrøm.

Så selv om FC Nordsjælland for 11. gang i træk ikke var i stand til at slå Brøndby, viste det unge talent, at han er ved at være klar til det forestående skifte til Sampdoria for anslået 50 millioner kroner.

Læs også:Optakt: FC Nordsjælland - AaB

- Ja, han viser jo, at han efterhånden har fået den fysiske styrke, og selv om Brøndby har større og stærkere spillere, kunne de ikke komme ind på ham. Han står fast i duellerne og i flere kampe har han vist, at han spiller på en højere hylde end vores andre spillere bortset fra Kudus. Så fysisk er han klar, men der skal stadig endnu mere kvalitet ind i hans offensive spil, sagde FC Nordsjællands cheftræner Flemming Pedersen til tipsbladet.dk efter torsdagens store nederlag.

Og han var ikke overrasket over at se Damsgaard overgå den store Hermansson i luftspillet et par gange.

- Nej, for vi ser jo også til træning, hvad han kan. Han har en god timing, og den vil kun blive endnu bedre med tiden. Der er simpelt hen så meget potentiale i ham, lød det fra cheftræneren, der sagtens kan se Nordsjællands-spilleren få godt med spilletid i Serie A

Læs også:Bedst og værst: Uhre løste Brøndbys målscoringsproblemer

- Vi skal jo tænke på, at Serie A er en taktisk liga. Den er ikke lige så urolig som Premier League og Bundesligaen. ”Dams” har brug for at spille et taktisk spil, og Serie A er jo for eksempel den liga i Europa, hvor der spilles mest ud fra defensiven, også fra målmanden. Man holder bolden på jorden, og man spiller spillet, så jeg ser, at han passer rigtig godt ind i Serie A, sagde Flemming Pedersen.

FC Nordsjælland kan råde over Mikkel Damsgaard i fire kampe endnu i Superligaen, før han skifter til Sampdoria på en fire-årig kontrakt. Den første af de fire er søndag hjemme mod AaB.

Læs også:Superliga powerranking: FCM og AGF topper – Lyngby vakler

Læs også:Superligaens bedste: Brøndby overhaler FC København

Læs også:Månedens Hold i Superligaen - juni