• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Fuhr Nielsen

Flytter til Danmark: Jeg vil gerne til Brøndby

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Eventyret i Thailand er slut for den tidligere Brøndby-målmand Michael Falkesgaard, der nu rykker teltpælene tilbage til Danmark, hvor han håber på at kunne spille Superliga igen. Det fortæller keeperen til Tipsbladet.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Et fodboldeventyr bliver mere og mere normalt i moderne fodbold, og sådan et er netop afsluttet for den danske målmand Michael Falkesgaard.

Han har tilbragt de sidste fem og et halvt år som fast mand mellem stængerne i thailandske Bangkok United. Kontrakten udløb den 1. juni, og nu er det tid til, at keeperen vender hjem til venner og familie i Danmark.

Det fortæller Michael Falkesgaard til Tipsbladet.

- Jeg er kontraktfri nu, og min tid her i klubben er afsluttet, selvom de gerne ville forlænge med mig. Jeg havde også andre tilbud fra andre lande her i Asien, men vi har prioriteret at tage hjem til Danmark.

- Det handler også om, at vi som familie gerne vil tættere på dem vi kender i Danmark, mens vi også gerne vil give vores børn en mere dansk opvækst, som de kan tage med sig, siger Michael Falkesgaard, der i første omgang bosætter sig hos svigerfamilien, indtil der er en afklaring på fodboldfremtiden.

Målmanden har sin fodboldopvækst i Brøndby IF, men han har også været forbi OB og FC Midtjylland, inden turen gik til Bangkok United i januar 2018. Nu håber han på at kunne snøre støvlerne på dansk jord igen.

- Det kunne sagtens være Superliga, men jeg er ikke afvisende overfor noget. Hvis der er et fedt projekt i 1. division, så er jeg ikke et sted, hvor jeg vil sige nej til det, Siger Michael Falkesgaard, der heller ikke vil udelukke noget i udlandet, selvom et projekt i Danmark er førsteprioriteten.

- Sportsligt kigger jeg på, hvad der føles mest rigtigt. Det er klart, at der skal være en eller anden form for plan med mig, og hvor de ser mig henne i deres setup i forhold til de ting, jeg kan bidrage med. Så vi sonderer terrænet, og så tager vi stilling til det.

Har du nogen dialog med nogle danske klubber på nuværende tidspunkt?

- Der er noget dialog igang, og det har der også været i et stykke tid. Men der er selvfølgelig nogle ting, som skal på plads ude i klubberne, da sæsonen først slutter her i weekenden, og derfra tror jeg, at der kommer lidt mere skub i tingene, siger Michael Falkesgaard, der dog ikke vil komme interesserede klubber nærmere.


En ung Michael Falkesgaard vogter buret for Brøndby IF i en pokalkamp mod FC København tilbage i efteråret 2011 (Foto: Lars Rønbøg).

Hans hjerte banker dog hurtigere for nogle klubber, og en af dem er Brøndby IF, hvor han spillede på akademiet, inden han blev rykket i førsteholdstruppen i 2012.

Og netop Brøndby IF står foran en interessant sommer på målmandsposten, hvor Mads Hermansen er på affyringsrampen, mens Thomas Mikkelsens kontrakt udløber.

- Jeg kunne godt se mig selv i en rolle i Brøndby. Det har været en stor del af mit liv, men jeg kan ikke sige, om det er noget, der er på tegnebrættet. Jeg har en fortid i Brøndby, så jeg kunne sagtens se mig selv der, men jeg ved ikke, om de ser det på samme måde.

Michael Falkesgaard er også klar over, hvad han kan bidrage med hos en kommende arbejdsgiver, om det bliver Brøndby eller noget helt andet.

- Jeg tager en masse erfaring med mig hjem. Jeg har spillet næsten hver kamp i fem og et halvt år, og så har jeg være udlænding i en anden kultur, så jeg vil også have en erfaring i at kunne forstå og hjælpe udenlandske spillere i danske klubber. Det er bare meget anderledes at rykke fra sit hjemland til et helt nyt sted, så jeg føler, at jeg kan give rigtig mange ting videre.

Michael Falkesgaard, 32 år, står noteret for 19 Superliga-kampe, mens han i løbet af sin tid i Thailand har været en af ligaens bedste målmænd. Her blev det ifølge Transfermarkt til 151 førsteholdskampe for Bangkok United.