• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen & Thomas Pyndt

Før mødet med ærkerivalerne: Det var træls, det skulle ende på den måde

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

AC Horsens og Vejle Boldklub mødes på søndag i Horsens. Her skal hjemmeholdet forsøge at vinde over Vejle for første gang nogensinde, og i centrum kan en tidligere Vejle- og nuværende Horsens-spiller komme.

Af Kenneth Jensen & Thomas Pyndt

De ligger sidst i Superligaen med bare tre point efter ni kampe, og AC Horsens har brug for et skud selvtillid og ikke mindst tre point, når ærkerivalerne fra Vejle Boldklub kommer på besøg.

Og i centrum søndag kan angriber Kjartan Finnbogason komme. I dansk fodbold startede han i Horsens, rykkede til udlandet, vendte tilbage til Vejle, og nu er han skiftet tilbage til AC Horsens.

Den rutinerede islænding kan søndag gøre ondt på sin tidligere klub, men han føler ikke, skiftet mellem de to rivalklubber har lagt ham for had blandt fansene, selvom afskeden i Vejle ikke var specielt køn.

- Nej, sådan er det ikke. Jeg kan godt forstå, hvis folk tror, at det er sådan, men jeg har ikke et ondt ord at sige om Vejle, de mennesker der arbejder der, og selvfølgelig de spillere jeg spillede sammen med. Det var bare sådan, det var.

Læs også:Optakt: FC Midtjylland - AaB

- Det var jo træls, at det skulle ende på den måde, som det gjorde, men jeg kunne ikke gøre noget andet, og jeg er glad for, at vi fandt en løsning, som gjorde, at jeg kunne blive boende det samme sted, og mine børn kunne fortsætte i den samme skole og børnehave. Det var mest det, det handlede om for mig på det tidspunkt, siger Kjartan Finnbogason i fredagens udgave af Tipsbladet.

Angriberen føler heller ikek, at han er blevet lagt for had blandt tilhængerne trods sine skifter frem og tilbage mellem de to østjyske ærkerivaler.

- Jeg kan godt forstå, hvis folk synes, det er underligt, og jeg respekterer selvfølgelig også deres følelser, men set fra min side er jeg hverken født eller opvokset i Horsens eller Vejle, så for mig er det et arbejde, siger han til Tipsbladet.

Du kan læse meget mere til Kjartan Finnbogason og det kommende møde med ærkerivalerne i fredagens udgave af Tipsbladet. Her er der naturligvis et stort fokus på Diego Armando Maradona, der døde onsdag, blot 60 år gammel. Og så er der reportage fra en aften i Parken, hvor det blev tydeligt, at Jess Thorup kæmper for at komme ud af Ståle Solbakkens lange skygge. 

Læs også:AGF-talent drømmer om anden rolle: Der føler jeg mig bedst

Du køber Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet hver fredag - du kan også få Tipsbladet leveret direkte til postkassen. Læs meget mere her.

Læs også:Bekræfter: FC Midtjylland og Liverpool mødes i Tyskland

Læs også:Overblik: Superligaens kontraktfrie spillere

Læs også:Superliga-spørgsmål: Får Finnbogason hævn over Vejle?