• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Superliga-spørgsmål: Får Finnbogason hævn over Vejle?

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Tipsbladet.dk zoomer ind på den kommende runde i Superligaen.

Af Ole Hoffskov

Tiende runde i Superligaen står for døren, og der er kampe på programmet fredag, lørdag, søndag og mandag. Det hele starter fredag aften i Randers, hvor OB kommer på besøg.

Vi ser her nærmere på de nogle af de mest interessante spørgsmål, der rejser sig inden den kommende runde.

Får Lucas Andersen bugt med sin måltørke?

Lucas Andersen er den største stjerne i AaB og en markant profil i hele Superligaen. Det er der helt sikkert mange nordjyder, der efterlyser, at han igen begynder at vise på fodboldbanen.

Bevares, AaB-kaptajnen er stadig på vej tilbage i fulde omdrejninger efter sin lange skadespause, men han er startet inde i de seneste seks kampe, og søndag spillede han fuld tid mod FC Nordsjælland, så han er ved at være der.

Læs også:Optakt: FC Nordsjælland - AGF

Det er blevet til nul mål og en enkelt assist i denne sæson, og Lucas Andersen har ikke scoret i Superligaen siden 7. juni, så man kan godt tale om en lille måltørke. 

Nu skal han forsøge at få hul på bylden, når AaB møder FC Midtjylland

Får Finnbogason hævn over Vejle?

Der findes mange måder at blive skilt på. Vejle og Kjartan Finnbogasons måde var ikke den kønneste.

Den islandske angriber var på banen i Vejles første kamp i denne sæson, men han startede ikke inde, og efterfølgende kritiserede han klubbens ledelse. Finnbogason røg efterfølgende af holdet, og på sidstedagen af transfervinudet fik han ophævet kontrakten.

Læs også:Optakt: AC Horsens - Vejle Boldklub

Derfor kunne han kvit og frit vende tilbage til AC Horsens, der søndag møder Vejle Boldklub. Kjartan Finnbogason er tilbage fra karantæne, og mon ikke, at han ekstra gerne vil på scoringstavlen og få en lille, personlig hævn over Vejle?

Synker FC København endnu dybere?

Hver runde er i øjeblikket et bjerg, der skal bestiges for FC København. Og der er langt til toppen.

I Superliga-tabellen gælder det ganske bogstaveligt, at der er langt til toppen. Jess Thorups tropper er ni point efter FC Midtjylland på førstepladsen, og man skal efterhånden være ganske optimistisk anlagt, hvis man skal tro på et FCK-mesterskab. Ikke fordi, at ni point ikke kan indhentes, men fordi spillet har været himmelråbende sløjt. 

FC København har ikke en eneste spiller i defensiven, der ikke har en A-landskamp på CV'et. Det er lige fra tredjemålmand Stephan Andersen til reservebacken Bryan Oviedo. Alligevel er FCK det hold, der har indkasseret flest mål i Superligaen i denne sæson. Man begriber næsten ikke, hvad det er, man ser.

Nu venter et opgør mod SønderjyskE, der har haft en forrygende sæson og indtager andenpladsen. Det kan meget vel blive endnu en træls dag på kontoret for Danmarks dyreste fodboldhold. 

Læs også:Optakt: Randers FC - OB

Læs også:El Diego i ørkenen: Da Tipsbladet mødte verdensstjernen Maradona

Læs også:Dybt uenig med Solbakken: Det vil jeg gerne udstede et dementi på