• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: AC Horsens - Vejle Boldklub

Foto: Getty Images

Der er lokalbrag mellem AC Horsens og Vejle. Hjemmeholdet er i store problemer i bunden af rækken og har brug for tre point.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: CASA Arena, Horsens
Dommer: Sandi Putros
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #achvb #sldk

Holdnyt:
AC Horsens:

Man kan bare ikke komme uden om, at det har gjort ondt, at Bo Henriksen forlod klubben i sommer. Det var naturligvis frygtet, at det ville få betydning, fordi holdet var så sammentømret under den store indpisker, men det har stået skidt til indtil videre.

Nok har man under træner Jonas Dal fortjent lidt mere, end man har fået, men det er heller ikke så meget mere, at man reelt ville blande sig i midterfeltet. Både i den rigtige tabel og i det, der populært kaldes table of justice, er det Horsens og Lyngby, der er nederst.

Der skal altså andre boller på suppen, hvis de skal gøre sig forhåbninger om at overvele i Horsens, hvor man - ligesom i Lyngby - fortsat har sæsonens første sejr til gode.

Til opgøret mod ærkerivalerne fra Vejle Boldklub får klubben angriber Kjartan Finnbogason tilbage fra overstået karantæne.

Vejle Boldklub:
Oprykkerne ligger efter ni runder i dansk fodbolds bedste række hele 11 point foran rivalerne fra AC Horsens, så det er et godt udgangspunkt, Vejle tager med sig ind til kampen. For selv om klubben har vundet kampe og hentet masser af point, er det stadig med et blik på nedrykningsstregen. To hold rykker ud af rækken, så for Vejle handler det i denne kamp om ikke at tabe, så Horsens ikke kommer tættere på.

De sidste tre kampe har bare kastet et enkelt point af sig for Vejle, så Constantin Galcas tropper må være sulten efter en sejr.

Læs også:VIDEO: Her går det galt i interviews mellem journalister og fodboldfolk

Senest blev det til et nederlag på 0-2 mod et velspillende Brøndby-hold. Vejle havde momenter, men mangler især offensivt at få sat tingene sammen. Det skal man nu forsøge at gøre mod Horsens. 

Lucas Jensen var eneste mand på skadeslisten senest og er stadig ikke med. Heller ikke Kevin Yamga eller Juhani Ojala er med.

Karantæne:
AC Horsens
: Ingen
Vejle Boldklub: Ingen

Bud på startopstillinger:
AC Horsens
(4-4-1-1): Delac - Nymann, Kiilerich, Ludwig, Lumb - Prip, Jacobsen, Hansson, Thorsen - Pohl - Brock-Madsen

Vejle Boldkub (4-3-3): Groothuizen - Mølgaard, Greve, Milosevic, Amundsen - Ezatolahi, Schoop, Ramadani - Sousa, Faghir, Mucolli

Profilen:
Vi kommer ikke uden om Kjartan Finnbogason. Angriberen er tilbage efter overstået karantæne, og opgøret er første gang siden skiftet til Horsens, at han står over for sin tidligere klub Vejle. Spørgsmålet er, om han starter eller ej - det er bestemt ikke sikkert, at han gør - men der er ingen tvivl om, at han er sulten efter at vinde og vise Vejle, at det var en fejl ikke at satse mere på ham.

Vidste du, at..:
AC Horsens har aldrig slået Vejle Boldklub i Superliga-regi. 10 kampe i landets bedste række mellem de to klubber har budt på syv uafgjorte samt tre Vejle-sejre. Hvad der er særligt interessant omkring de kampe er, at kampene alle er spillet i sæsoner, hvor Vejle er rykket ud af rækken. 

Læs også:Optakt: AFC Ajax - FC Midtjylland

Dom:
Hvis statistikken skal holde, ender det med uafgjort eller Vejle-sejr.

Man må forvente en kamp, hvor der bliver gået til den, og det er ikke nødvendigvis en masse god fodboldspil, man får at se. Nok mere fight, selv om Vejle har en offensiv, der godt kan spille lækkert.

Der bliver kamp om hver en centimeter, og når opgøret er forbi, regner vi med, at begge mandskaber har hentet point. 1-1 ender det.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Havde en svær første tid i Danmark: Svensker åbner op om skiftet

Læs også:Rutineret franskmand sender englændere videre i Champions League

Læs også:Ajax-træner puster til debatten: FCM er langt foran andre danske hold

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus