• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Anders Dehn

Optakt: AFC Ajax - FC Midtjylland

Foto: Getty Images

FC Midtjylland jagter stadig klubbens første Champions League-point. Kommer det i fjerde forsøg?

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Onsdag klokken 21.00
Spillested: Johan Cruijff Arena, Amsterdam
Dommer: Sergei Karasev, Rusland
På TV: 3+
Hashtag: #ajafcm #cldk

Holdnyt:
Ajax:
Forud for Ajax’ besøg i Herning skrev vi om, hvor formstærkt holdet var. Den tendens er kun blevet forstærket siden. I den efterfølgende runde i den hollandske liga vandt Ajax 3-0 over FC Utrecht, og da holdet vendte tilbage fra landskampspause i weekenden, bankede det Heracles med 5-0.

Dermed har Ajax spillet otte kampe siden nederlaget til FC Groningen i begyndelsen af oktober. Det er blevet til seks sejre, én uafgjort og kun nederlag til Liverpool. Samlet målscore: 35-7.

Ajax slipper desuden for straf, selv om klubben overtrådte UEFA’s retningslinjer for, hvordan klubberne skal håndtere coronavirus. Ekstra Bladet afslørede efter besøget i Herning, at Ajax havde sendt spillere på rutefly, selv om reglerne klart foreskriver, at de skal flyve med chartrede fly. Det får dog ingen konsekvenser, fordi UEFA’ delegerede til kampen ikke noterede det i sin rapport.

De hollandske værter må til opgøret undvære den tidligere FC Nordsjælland-spiller Mohammed Kudus, der kom galt af sted i første Champions League-runde mod Liverpool og pådrog sig en alvorlig knæskade. Også Antony ser ud til at misse opgøret, efter han pådrog sig en skade i spillerunden før landskampspausen.

FC Midtjylland:
De danske mestre er kommet tilbage på sporet efter en periode med svage resultater. De havde tabt fire ud af fem kampe, men bankede FC København før landskampspausen og fulgte op med at slå AGF søndag eftermiddag. Altså sejre mod seneste sæsons nummer to og tre i Superligaen.

Endnu mangler FCM dog at hente point i Champions League. Danskerne gjorde ellers god figur både ude mod Liverpool og hjemme mod Ajax, men nul point er altså fortsat facit efter tre spillerunder.

Dermed må FC Midtjylland sande, at det bliver svært, hvis holdet skal spille europæisk fodbold efter nytår. Der er ganske vist kun fire point op til både Atalanta og Ajax, så matematisk set kan det selvfølgelig sagtens lade sig gøre, men næppe i praksis.

Læs også:Angriber er langt fra spilletid i FCM: Der er ikke nogen, der bliver straffet

I weekendens kamp mod AGF var hverken Manjrekar James, Luca Pfeiffer, Junior Brumado eller Ronnie Schwartz med i FC Midtjyllands kamptrup. Klubben oplyste ikke, hvor mange af dem der var bare siet fra, og hvem der var skadet.

Evander var heller ikke med, fordi han var testet positiv for coronavirus. Spørgsmålet er, om han får lov til at spille mod Ajax.

Karantæne:
Ajax: Ingen
FC Midtjylland: Ingen

Bud på startopstillinger:
Ajax (4-3-3): Onana – Mazraoui, Schuurs, Blind, Tagliafico – Gravenberch, Labyad, Klaassen – Neres, Traoré, Tadic

FC Midtjylland (4-2-3-1): Hansen – Andersson, Sviatchenko, Scholz, Paulinho – Cajuste, Onyeka – Dreyer, Sisto, Mabil – Kaba

Profilen:
Sory Kaba har fået megen ris for sit målsnit i FC Midtjylland, men på det seneste har han gjort sit for at rette op på den. Han scorede både mod AGF og mod FCK, hvor han desuden stod for to oplæg. Kan han overføre det til Champions League, er FCM godt stillet.

Vidste du, at..:
To FCM’ere kan tabe til Ajax for tredje gang i 2020. Nikolas Dyhr og Nicolas Madsen var begge en del af klubbens Youth League-hold, der røg ud af seneste sæsons kvartfinale med efter et 3-1-nederlag.

Dom:
Selv om FC Midtjylland gjorde fin figur i hjemmekampen mod Ajax, er de hollandske værter klare favoritter. Og uanset hvor gode resultaternes har været i de to seneste Superliga-runder, overgår Ajax’ målmaskine det med længder.

Læs også:U21-landstræner uenig med FC Midtjylland-spiller

Så det ligner en hjemmesejr, og det tror vi da også på. 2-0.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:FCM overtager førstepladsen: Vi har lært af historien

Læs også:FCM-fokus på Superligaen: Skal fyre den af efter Ajax

Læs også:Comeback på landsholdet efter fire år: En mærkværdig oplevelse

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus