• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

Frustreret BIF-spiller bekræfter: Forlader klubben

Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

Spilletid har der ikke været meget af for Michael Lumb siden skiftet fra AC Horsens tidligere på året. Nu bekræfter han også, at han er fortid i klubben efter nytår.

Af Jacob Quvang

Det blev aldrig det eventyr, som Michael Lumb havde håbet på, da han i januar skiftede fra AC Horsens til Brøndby. 

Tre kampe for de danske mestre er det blevet til, og det bliver med stor sandsynlighed ikke til flere. For Michael Lumbs kontrakt med klubben udløber til nytår, og denne bliver ikke forlænget. Det bekræfter Lumb over for tipsbladet.dk.

- Det er udelukket, i og med at jeg ikke har spillet. Brøndby satser jo nok ikke på mig, så jeg får jo nok ikke min kontrakt forlænget. Det kommer jo ikke bag på mig. Selv om det ikke står sort på hvidt, så kan jeg jo godt se skriften på væggen, siger venstre backen. 

Han er ærgerlig over sin tid hos Brøndby, og han føler på ingen måde, at han har fået det ud af det, som han gerne ville.

- Jeg er jo bare et sted, hvor jeg ikke rigtigt kan gøre noget ved det, som tingene er nu. Det er uanset, hvor godt eller ringe jeg træner, så ændrer det ikke noget som helst. Sådan har det faktisk været mere eller mindre hele tiden. 

- Det er svært. Det er rigtig svært. Jeg møder ind til træning hver dag, og jeg skal ikke bare overbevise Niels, men Niels gange hundrede. Jeg møder ind hver eneste dag og er professionel, i det jeg gør. Jeg laver alle mine ting og passer det. Løber stadig efter træning og gør alt, hvad jeg overhovedet kan. Men jeg ved også, at tingene ikke ændrer sig. 

Han siger dog, at han synes, at det er fair, at cheftræner Niels Frederiksen har valgt anderledes. I Lumbs tid i klubben vandt Brøndby trods alt det danske mesterskab, ligesom man også for alvor har fundet melodien i denne sæson.

Dåbsattesten siger 33, men Lumb understreger, at han på ingen måde er færdig. Kroppen har det godt, og selvtilliden er fortsat i orden. Én ting er sikkert: Han smider ikke støvlerne på hylden.

- Hvad skal der ske? Jeg ved godt, at jeg fortsætter med at spille fodbold. Jeg synes i hvert fald ikke, at jeg er færdig som fodboldspiller. Jeg er godt nok 33 år, men jeg føler virkelig, at jeg har det godt i kroppen, og at jeg kan gøre en forskel. Jeg føler jo sådan set også, at når jeg træner i Brøndby, er det ikke sådan, at jeg føler, at jeg ikke kan være med på nogen måde. Jeg synes tværtimod, at jeg gør det rigtig godt til træning og har gjort det i sindssygt lang tid derude.

Han er dog også klar over, at han ikke er i højeste kurs efter dette fodboldår. Dette har også sine konsekvenser. 

- Ude på banen føler jeg, at jeg stadig har en masse at bidrage med. Så jeg er bestemt ikke færdig som fodboldspiller, selv om det her år har sat sine spor. For jeg står jo ikke med de samme kort, som jeg ville have stået med, hvis jeg havde spillet weekend efter weekend. 

Ikke bange for 1. division
Der er dog interesse for Lumb, bekræfter han. Men i og med han har nået en alder på 33, så er der flere ting i den samlede pakke, som skal gå op.

- Der er interesse, så det er ikke fordi, at jeg står og ikke har noget interesse. Men jeg skal også gøre op med mig selv, hvad jeg gerne vil som fodboldspiller. Der er mange ting, der kan spille ind. Det er ikke sådan, at jeg står og har sindssygt travlt med at tage en beslutning lige nu og her, men jeg skal gøre op med mig selv som menneske, familiefar og fodboldspiller, hvad det er, jeg gerne vil som fodboldspiller nu. 

Han understreger også, at han bestemt ikke er for fin til at tage skridtet ned på hylden under Superligaen. 

- Alt er åbent. Så det kan sagtens være 1. division. Jeg udelukker bestemt ikke noget. Jeg står nok ikke med de samme kort på hånden, som jeg havde gjort, hvis jeg havde spillet weekend efter weekend, så derfor kigger jeg og lytter til, hvad hver især har at tilbyde, og så tager jeg en beslutning ud fra det til sidst. 

- Så det er bestemt ikke sådan, at jeg står og siger, at jeg er for fin til det. Nu har jeg prøvet at spille 1. division, så det kan da bestemt godt være en mulighed igen. Jeg er jo trods alt også blevet ældre, men nu kan jeg jo se, at Barcelona siger, at alder bare er et tal, så hvis det er den vej, det går, så kan det være, at jeg havner i Barcelona, afslutter han med et grin. 

Her peger han på, at den spanske storklub har hentet 38-årige Dani Alves, ligesom der også har været rygter om Andres Iniestas tilbagevenden. Den hylde ender Lumb ikke på, men mindre kan også gøre det, og Michael Lumb kan trøste sig med, at venstre backs med foden rigtigt skruet på altid vil være i høj kurs.