• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Frustreret norsk klub: Vi er chanceløse hos spillere i Danmark

Foto: Getty Images

Norske Sarpsborg 08 må som regel sande, at de ikke kan hente spillere i Superligaen eller konkurrere med danske klubber om en spiller på transfermarkedet.

Af Ole Hoffskov

Det er ikke sjældent, at danske klubber henter en spiller i Norge eller Sverige, og på samme tid shopper Danmarks skandinaviske naboer også ofte spillere i Superligaen.

De norske klubber må dog ofte gå forgæves i Danmark. Sådan forholder det sig i hvert fald, hvis man spørger Thomas Berntsen, der er sportschef i Sarpsborg 08.

Læs også:Randers tæt på at forlænge med profil: De sidste detaljer mangler

Den norske klub har aktuelt ingen danske spillere i stalden, men tidligere har navne som Patrick Mortensen, Alexander Jakobsen, Matti Lund Nielsen og Ronnie Schwartz slået deres folder i Sarpsborg, så det kan altså lade sig gøre at lokke danske spillere til den norske industriby.

Det er dog mere end vanskeligt på grund af skatteforholdene i Norge.

Læs også:Vinterpause i Superligaen: Sådan gør din klub

- De har et andet skattesystem i Sverige, hvor det er lettere at få lavere skat og lavere sign on- og sign off fee. Også i Danmark er skatten anderledes for kunstnere, og valutakursen er vel 1,42 i forhold til den norske krone (1,40, red.). Så i udgangspunktet er vi chanceløse i forhold til at hente spillere fra den danske liga eller konkurrere med danske klubber på økonomi. Det er brutalt, siger Thomas Berntsen til Eurosport.no.

I Danmark kan forskere og højtlønnede medarbejdere, som rekrutteres fra udlandet, blive en del af forskerordningen og dermed nøjes med at betale godt 32 procent i skat i op til syv år, og det er altså denne meget lukrative ordning, som blandt andre udenlandske fodboldspillere hører ind under. 

Eurosport.no skriver, at den norske midtbanespiller Tobias Heintz, som i 2020 var udlejet til Sarpsborg 08 fra Kasimpasa i Tyrkiet, hellere vil til en klub i Danmark eller Sverige end at fortsætte i Sarpsborg. 

Læs også:Superliga-klub river kontrakt med nyindkøb over

Læs også:Lyngby-træner: Gik hårdt til spillerne i første træning

Læs også:Ronnie Schwartz om klubskifte: Jeg savner at spille kampe