Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Gravesen roser FCM: Det viser handlekraft

FC Midtjylland har torsdag sagt farvel til Bo Henriksen, og Tipsbladet har talt med Thomas Gravesen om beslutningen, der ifølge Discovery-kommentatoren udviser handlekraft fra ledelsens side.

FC Midtjylland står uden sejr efter sæsonens første fire kampe, og det har fået konsekvenser for Bo Henriksen, der i dag er blevet fyret som cheftræner i klubben.

Og ifølge Discovery-kommentator Thomas Gravesen er der tale om en fornuftig beslutning af FC Midtjylland. 

- Det er en handlekraftig klub. Og det har de vist igen ved at tage den her beslutning så hurtigt i en sæson. FC Midtjylland har fået en frygtelig start i år, både i Superligaen, men så sandelig også i Europa, hvor man med nød og næppe kom videre til gruppespillet. Jeg tror, at det her viser hvilken klub FC Midtjylland er. Jeg er helt sikker på, at den måde, de har reageret og ageret på, det er en del af FC Midtjyllands DNA, siger Thomas Gravesen således til Tipsbladet. 

Hvad tænker du om timingen af den her fyring? Den kommer fire kampe inde i sæsonen.

- Jeg tror simpelthen, at deres hold er blevet chokeret af de resultater og den måde, som FC Midtjylland er kommet fra start. Jeg tror ikke, at FC Midtjylland kan risikere at komme alt for langt bagefter FC København i de her tider, hvor der er så stort et kapløb mellem FC København og FC Midtjylland, siger Thomas Gravesen. 

- Der tror jeg simpelthen ikke, at de har råd til, tidsmæssigt, at sige 'jamen, vi venter bare lige og ser, hvad der sker'. Der er FC Midtjylland så stærke, at der siger de 'jamen, vi bliver simpelthen nødt til at reagere på det, vi ser'. Og det har de bare taget en beslutning ud fra. Jeg synes jo måske, at det er tidligt, men når man sidder i chefstolen oppe i FC Midtjylland, jamen så kan de jo ikke vente på, at det vender. For der er ingen tegn på, at det har været ved at vende oppe i FC Midtjylland lige nu, under Bo Henriksen.

Som ekspert, hvordan har du så set FC Midtjyllands spil på det seneste?

Jamen, jeg har faktisk set, at de har spillet fornuftigt. Men de har manglet det sidste. Og det sidste er jo altid det vigtigste. At score målene. Det har ikke været flydende FC Midtjylland-spil, og mod Silkeborg blev de simpelthen spillet ud af banen. Så jeg tror helt klart, at det har meget at sige, at FC Midtjyllands spil ikke har hængt sammen. Og jeg tror også, at det har meget at sige, at de har manglet den der dominans, som FC Midtjylland er kendt for. Simpelthen fysisk at dominere modstanderne. Det har de slet ikke haft, siger Thomas Gravesen. 

- Og så tror jeg, at det var et kæmpe chok for dem, at de var lige ved at ryge ud nede i Larnaca her i Europa. Så derfor tror jeg simpelthen, at bestyrelsen med Svend Graversen og Claus Steinlein og alle sammen har sat sig sammen. Og så har de sagt 'jamen, hvor er vi?' Så jeg kan godt forstå deres beslutning, og at den er blevet taget på nuværende tidspunkt.

- Jeg synes, at det er tidligt, men jeg kan godt sætte mig i deres sted og forstå, at de tager den nu. Og grunden til, at jeg siger, at jeg kan det, det er simpelthen på grund af, at FC København er deres største konkurrent, og de har ikke råd til at tage chancer og sige 'jamen, det kan godt være, at Bo Henriksen får det til at fungere om noget tid'. Så er man bare ni eller 12 point bagefter, og det er der bare ikke råd til.

Hvad tænker du om ledelsens ansvar, i forhold til, at der måske har været nogle dårlige indkøb?

- Jamen, jeg synes ikke, at der har været dårlige indkøb som sådan. Nogle af indkøbene har selvfølgelig ikke slået til endnu, men det er selvfølgelig lidt op til at træneren at få det til at fungere. Ledelsen har jo, forhåbentligt i samråd med træneren, fundet ud af 'jamen, vi har brug for en angriber, en midtbanespiller og den og den spiller'. Og det er jo op til træneren at få det bedste ud af en spiller, siger Thomas Gravesen. 

- Ledelsen køber jo ind med den strategi, de altid har gjort i FC Midtjylland, og forsøger at få det til at fungere. Ledelsen har ikke noget ansvar, synes jeg, lige nu og her. Der er det mere handlekraft, som jeg synes, de udstråler. Frem for, at der er et eller andet fra ledelsen, der mangler.

Var det en fejl at ansætte Bo Henriksen for et år siden, eller er det for hårdt at stille det op sådan?

- Nej, jeg ved ikke, om det var en fejl. Jeg synes, at på det tidspunkt, hvor man ansætter Bo Henriksen, der havde man brug for noget positiv energi. Man havde brug for en mand, som stod forrest, og som gik frem foran pressen og havde en helt anden udstråling, end de havde haft før i Brian Priske. Og derfor synes jeg, at ansættelsen af Bo Henriksen på det tidspunkt var okay, men man er kommet til kort, og det tror jeg også, at ledelsen er klar over.

Her kan du læse fem bud på, hvem der kan afløse Bo Henriksen som cheftræner for FC Midtjylland

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.