Foto: Alamy
Superliga

Han bliver ny formand i FC København

Der har været fokus på formandsposten i FC Københavns moderselskab Parken Sport & Entertainment, efter Allan Agerholm stoppede i januar, men nu har selskabet efter alt at dømme en formand klar.

Der har været usædvanlig meget fokus på formandsposten i FC København og klubbens moderselskab Parken Sport&Entertainment.

Allan Agerholms stop på posten umiddelbart efter nytår vakte opsigt, da der ellers ikke havde været noget, der tydede på et skifte, og det kom på et påfaldende tidspunkt tre måneders tid før generalforsamlingen.

Læs mere om stoppet her

Men nu tyder alt på, at næste person på posten er fundet.

Ifølge Tipsbladets kilder bliver det Henrik Møgelmose, næstformand under Allan Agerholm, der bliver udnævnt til posten på generalforsamlingen 23. april.

Møgelmose har været konstitueret formand, siden Allan Agerholm meldte sit stop ud 10. januar.

Flere store opgaver venter
Der bliver med stor sandsynlighed en masse opgaver at løse for den nye formand og folkene omkring ham i bestyrelsen såvel som i den daglige ledelse i FC København og Parken Sport & Entertainment.

På banen i Superligaen får FC Københavns skæbne meget at sige i forhold til at holde det momentum i europæisk fodbold og på transfermarkedet, som klubben har opbygget, ligesom man har haft held og dygtighed til at markere sig med stigende sponsorindtægter.

Det har gået for FC København i 2022 og 2023, men der er stadig rigeligt at rive i på og uden for banen.

Og uden for fodboldbanen skal der træffes strategiske beslutninger i forhold til hjemmebanen Parken, der muligvis skal have nye udbedringer inden for en overskuelig årrække, og hvor skærpede stadionkrav til UEFA-kampe lurer om en håndfuld år.

Selskabet er i Allan Agerholms tid som formand blevet splittet op i flere dele blandt andet for at undersøge, om der kan findes investorer til Parken og muligvis købere eller investorer i Lalandia, og de muligheder kan sagtens dukke op igen.

Som Tipsbladet har fortalt den seneste tid, ser udenlandske investorer regelmæssigt på især fodboldklubben, her med interesse fra den nuværende Brøndby-ejer David Blitzer og en medfølgende investorgruppe, der var en af flere interesserede i klubben og selskabet.

Spørgsmålene om nye investorer kunne også dukke op igen i de kommende måneder og år, om end interessen eksternt og internt ikke lader til at være lige så stærk, som den var tilbage i perioden 2018-2021.

FC København præsenterede for små tre uger siden et overskud på 430 millioner kroner, og lykkes det FC København at blive dansk mester og at kvalificere sig til den kraftigt moderniserede Champions League med otte runders ligaspil og 1/16-finaler, kan man hurtigt tjene 20 procent mere på en deltagelse end hidtil.

Parkens bestyrelse og ejerkreds meddelte i forbindelse med Allan Agerholms stop i januar, at man ledte efter en ny formand, og det er en realistisk mulighed, at dette arbejder fortsætter i de kommende måneder for på sigt at besætte bestyrelsesposterne anderledes.

Inden Allan Agerholm var Bo Rygaard formand i seks år.

Ud over Henrik Møgelmose består bestyrelsen i Parken Sport & Entertainment lige nu af konstitueret næstformand Michael Stenskrog, storaktionær Erik Skjærbæk, Klaus Gad, Benny Olsen og Gert Petersen.