Foto: IMAGO
Superliga

Har AGF gjort et nyt scoop?

Superligaen vender tilbage, og det er tid til at se nærmere på de 12 hold her på Tipsbladet. Denne gang er det med fokus på AGF.

Tipsbladet ser frem mod sæsonstarten i Superligaen og sætter fokus på alle ligaens 12 hold. Både deres styrker og svagheder vendes, og så giver vi også et bud på, hvem der bliver spændende at følge.

Denne gang med fokus på AGF:

Transfers:
Ind:
Tobias Bach (FC Fredericia)
Jonas Jensen-Abbew (FC Nordsjælland)

Ud:
Zach Duncan (Memphis 901)

Træningskampe:
AGF - Disogyor 3-3
AGF - Puskas FC Academy 3-3
FC København - AGF 5-1 (tre gange 45 minutter)
AGF - Viktoria Plzen 1-1
AGF - Viborg FF 2-1

Bud på idealopstilling (3-4-3):
Bailey Peacock-Farrell - Tobias Mølgaard, Frederik Tingager, Jonas Jensen-Abbew - Felix Beijmo, Nicolai Poulsen, Mads Emil Madsen, Gift Links - Tobias Bech, Patrick Mortensen, Mikael Anderson

Status:
AGF går ind til foråret med en trup, der på papiret ligner den, Uwe Rösler rådede over i efteråret, men der er et par nævneværdige nyheder. Først og fremmest er der tilgangen af Jonas Jensen-Abbew, som må ligge lunt i svinget til at overtage posten som venstre stopper i “De Hviies” tremandsforsvar. Og så ventes både Mads Emil Madsen og Mikkel Duelund tilbage i omdrejninger efter et skadesplaget efterår.

Styrker:
Der har været stor udskiftning i forsvaret over det seneste år, men AGF formår igen og igen at stille med en brølstærk defensiv. Selvom Yann Bisseck og Thomas Kristensen blev solgt i sommer, har kun FC Nordsjælland indkasseret færre mål i Superliga-sæsonen end AGF. Det skyldes ikke mindst Frederik Tingager, der har været en blændende styrmand, og en velspillende Tobias Mølgaard.

Svagheder:
Det er den samme gamle sang med AGF: Kan man få nok ud af offensivspillerne? Uwe Rösler og co. råder over en håndfuld gode spillere til offensiven i Mortensen, Bech, Anderson, Duelund, Madsen og Serra, men trods talentmassen har AGF ofte haft svært ved at skabe chancer. I efteråret skyldtes det selvsagt også skader, men AGF-holdet virker somme tider også til at mangle løsninger offensivt.

Artiklen fortsætter efter billedet...


Foto: Imago

Han bliver vigtig:
I mange år har Patrick Mortensen været selvskrevet i den her kategori, og ja, han er stadig vigtig. Men AGF’s vigtigste spiller er Frederik Tingager. Han er styrmanden i forsvaret, som er århusianernes helt store styrke.

Hold øje med:
Jonas Jensen-Abbew. Man kunne også nævne Jacob Andersen eller Mathias Sauer, men den nyindkøbte stopper fra FC Nordsjælland ligner umiddelbart en mand, der kan gå direkte i startopstillingen. I lang tid har der været snakket meget positivt om hans potentiale i FC Nordsjælland, og hvis han lever op til forventningerne, kan 21-årige Jonas Jensen-Abbew blive et scoop for AGF på den venstre stopperposition. En position, hvor de også tidligere lavede et scoop i at hente Yann Bisseck. 

Spørgsmålstegnet:
Hvem bliver sorteper i offensiven? Patrick Mortensen startede alle Superliga-kampe i efteråret og er anfører, men så skal Tobias Bech, Mikael Anderson, Mikkel Duelund og Janni Serra kæmpe om de øvrige pladser. Bech sluttede efteråret godt og virker også som en oplagt starter - men hvem tager så den tredje offensive plads?    

Premiere:
Vejle Boldklub - AGF, mandag den 19. februar klokken 19.00