Video : Tipsbladet
Superliga

Har forladt FC Nordsjælland: Svært at sige nej

FC Nordsjælland har mistet et stort talent.

Der var store forventninger til Aaron Stoch Rydell, da han blev hentet til Farum i begyndelsen af 2023, men nu er den unge svensker tilbage i sit hjemland, hvor han har lavet en aftale med AIK.

Selvom 17-årige Rydell var glad for sit ophold i FC Nordsjælland, tøvede han ikke, da Stockholm-klubben henvendte sig.

- Tiden i Nordsjælland var rigtig god. Jeg lærte mange ting. Det var meget nyt. Så kom det (interessen fra AIK, red.) lige pludselig, og jeg havde ikke meget tid til at tænke. Det var bare at komme hjem og spille for "Gnaget." Det takker man ikke nej til. Det var rigtig skønt, siger han til Fotbollskanalen.

Aaron Stoch Rydell uddyber desuden, hvad han har lært af tiden i Danmark.

- Jeg er en meget teknisk spiller, og jeg har fart med bolden. Så jeg prøver at gøre ting, der er svære at forudsige, og som er svære for modstanderne at læse. En-mod-en-situationer er min ting.

- Så har jeg været i Nordsjælland og Danmark, og derfra har jeg taget forskellige ting med. For eksempel modenhed i spillet. Jeg behøver ikke at drible hver gang. Jeg har lært at passe på bolden, at spille når det er nødvendigt, og at drible når det nødvendigt.

Kantspilleren nåede aldrig at få sin debut for Superliga-holdet i FC Nordsjælland og har derfor svært ved at vurdere, hvor langt han er fra Allsvenskan-niveau. Rydell mener dog, at han er blevet matchet på et godt niveau på Farum-klubbens U19-hold.

- Det bliver sjovt at komme ud og træne med holdet og se, hvordan det føles; hvor mit niveau er i forhold til holdet. Men jeg har en stor tro på mig selv og føler, at Nordsjællands akademi er blandt de bedste i Europa. Vi mødte tophold i Europa og konkurrerede der, så den kvalitet føler jeg, at jeg har i mig.

Aaron Stoch Rydell har lavet en aftale indtil udgangen af 2026 med AIK.