• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

Har taget FCK med storm: Jeg kan ikke rose ham nok

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Kantspilleren er lynhurtigt blevet en stor profil i FC København, og han får ros fra adskillige holdkammerater.

Af Victor Risager

Det er ikke altid nemt at komme til en ny klub og præstere, og slet ikke hvis klubben er på størrelse med FC København.

Om ikke andet er det præcis, hvad Elias Achouri har gjort i FC København.

Siden sommerens skifte fra Viborg FF til FC København har den tunesiske kantspiller været forrygende for “løverne”, hvor han står noteret for to mål og fem oplæg på 621 minutter. Med andre ord er han involveret i lige over ét mål pr. 90 minutter. Og når man ser FCK spille, er han også iøjnefaldende med sit lynhurtige antrit og skarpe driblinger.

Achouris fornemme indtog i FC København er selvsagt ikke gået holdkammeraternes næse forbi.

- Virkelig, virkelig, virkelig en god spiller. Han er fantastisk 1-mod-1. Jeg kan ikke rose ham nok for sin udvikling. Vi vidste, at han gjorde det fantastisk i Viborg, men her har han taget det til et højere level.

- Han er fantastisk, lyder det fra Kevin Diks tirsdag, da Tipsbladet spørger ind til Achouri, som altimens står i baggruden og venter på at blive interviewet. 

Også offensivspilleren Mohamed Elyounoussi har været imponeret.

- Han har været et virkelig friskt pust. Han er energisk, er god 1-mod-1 og har leveret mål og assister. Vi kom næsten samtidig til FCK, så vi boede sammen på hotel og kørte sammen frem og tilbage. Han er blevet som en lillebror for mig.

- Han har også taget vare på mig på banen med nogle assister, så jeg håber, at det fortsætter sådan, siger nordmanden.

“Sagde han det?!”
Da Tipsbladet spørger Elias Achouri ind til rosen fra og forholdet til Mohamed Elyounoussi, er der først og fremmest én ting, han lige vil tage fat i. Den der lillebror-kommentar. 

- Sagde han det?! Okay! Jeg var hans chauffør og kørte ham fra hotellet til træning og tilbage. Så jeg ved ikke, hvem der er storebror her. Jeg tog mig også af ham, lyder fra Achouri med et enormt smil.

Og så fortsætter han i den mere seriøse ende:

- Men selvfølgelig har vi et godt forhold. Han har hjulpet mig meget, også på banen. Han har en god erfaring og har spillet i store klubber og Premier League. Det kan jeg nyde godt af. Vi har også god kemi på banen, fordi vi er tekniske spillere, der kan finde hinanden.

Selv erkender han også, at turen fra at spille i Portugals næstbedste række i 2021/22-sæsonen til nu at skulle spille Champions League mod Manchester United, Bayern München og Galatasaray er gået rygende stærkt.

- Det (Champions League, red.) er en af de største drømme, jeg har i mit liv, og jeg har kæmpet så, så hårdt for det. I morgen kan jeg opnå en drøm, siger Elias Achouri forud for kampen mod Galatasaray.

Havde du troet, at du ville stå i Champions League nu?

- Jeg var sikker på, at det ville ske i min karriere, fordi jeg tror på mig selv, men ikke så hurtigt for at være ærlig, fordi for et år siden var jeg i Viborg. Så det er gået hurtigt.

Hvordan er det mentalt at opleve alt det her så hurtigt?

- Jeg tænker ikke så meget på det. Jeg tager dagene en ad gangen og ser, hvad der sker.

Hvad med det næste skridt efter FC København?

- Det ved jeg ikke lige nu. Nu vil jeg bare vinde Superligaen, gøre det godt i Europa og spille i Europa efter jul. Så lad os se, hvad der sker efter det.

En ting er sikkert: Hvis 24-årige Elias Achouri fortsætter med at udvikle sig i samme fart, vil store udenlandske klubber snart stå i kø for at byde ham velkommen.