• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Hele rød blok ignorerede FC København: Det er provokerende

Foto: Jan Christensen/Getty Images

FC København-direktør Lars Bo Jeppesen kalder det provokerende og overraskende, at ingen fra rød blok tog imod invitationen om at komme i Parken i søndags.

Af Ole Hoffskov

FC København havde søndag inviteret politikerne på Christiansborg indenfor i Parken til opgøret mod AaB, så de ved selvsyn kunne vurdere, hvad Superliga-klubberne og Divisionsforeningen slår kraftigt på tromme for - at det er forsvarligt at lukke mere end de aktuelle 500 personer ind til kampene. 

Seks politikere takkede ja til FC Københavns invitation og var på plads i Parken søndag aften - de repræsenterede alle blå blok, og de var alle enige om, at der sagtens kan lempes på restriktionerne til fodboldkampe.

I rød blok glimrede samtlige partier ved deres fravær, og det irriterer Lars Bo Jeppesen, der er direktør i Parken Sport & Entertainment.

Læs også:Claus Steinlein om fyret Solbakken: Jeg savnede ham allerede til frokost

- Det er både overraskende og provokerende, at dem, som har lukket vores forretning og arbejdsplads ned, ikke engang vil dialogen og løsningsmodeller, siger Lars Bo Jeppesen til Copenhagen Sundays.

Nye Borgerliges leder Pernille Vermund var én af de seks politikere, der var i Parken, og hun fastslog søndag over for TV3 Sport, at hun vil kæmpe for, at der bliver åbnet for flere tilskuere.

- For mig er det fuldstændig vanvittigt, det man har gang i. Vi ved, at der ikke har været smittespredning på stadion, efter man har genåbnet med de restriktioner, der har været. Når jeg ser rundt her, er det jo ganske, ganske bedrøveligt. Det her er alt andet end logisk, sagde Pernille Vermund til TV3 Sport.

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 5. spillerunde

I rød blok er der ikke mange, der har udtalt sig om sagen, men Kasper Sand Kjær, der er kulturordfører hos Socialdemokratiet, gav i weekenden et interview til BT, hvor han fastslog, at han ikke mener, der skal lempes på kravene.

- Jeg synes, der er to ting, der er vigtige at sige i forhold til fodboldklubberne. De har jo vist tidligere, at de kan gøre det forsvarligt og ansvarligt, og derfor er de i en frustrerende situation lige nu.

- Det eneste, de kan gøre, er at vente på, at smittetallene når et niveau, hvor vi finder det forsvarligt at åbne op. Og så har vi jo lavet forskellige kompensationsordninger, der er målrettet dem, der er afhængige af store arrangementer, sagde Kasper Sand Kjær til BT.

FC København-direktør Lars Bo Jeppesen fastslår over for Copenhagen Sundays, at regeringen og resten af rød blok også kan se frem til en invitation, når FCK spiller næste hjemmekamp. Det gør løverne den 1. november mod Lyngby Boldklub. 

Læs også:Det lærte vi af Superligaen: Dommerne dummede sig i Farum

Læs også:Riddersholm om Ståle-fyring: Jeg kommer til at savne ham i Superligaen

Læs også:Medie: Åge Hareide snupper tidligere FCK-spillers bror