Video : Tipsbladet
Superliga

Helt blank på talentliste: Stod med søvn i øjnene

Randers' Mads Enggård anede intet om, at han var på en liste over verdens største talenter, før holdkammeraterne begyndte at stikke ham i sidebenene.

RANDERS (Tipsbladet): Randers FC fik i søndags en hårdt tilkæmpet sejr over Vejle, der for alvor skubbede kronjyderne i retning af den interessante syvendeplads i nedrykningsspillet og sendte holdet ni point fra VB under stregen.

Det var en god oplevelse i rækken af flere udmærkede kampe for Randers, der scorer lystigt og har to point i snit per kamp i 2024.

Og mandag morgen fik unge Mads Enggård en sjov overraskelse, da han, ud af det blå, dukkede op på den prestigefyldte Golden Boy-liste.

Her står Enggård side om side med navne som Manchester Uniteds Alejandro Garnacho og Kobbie Mainoo, Benficas João Neves, Mathys Tel i Bayern München og en række andre af verdens dygtigste unge spillere, der er født i 2004 eller senere, men midtbanespiller var helt blank, da holdkammeraterne begyndte at stikke til ham.

- Jeg var voldsomt overrasket. Jeg troede ikke helt på det i starten, da de andre begyndte at lave sjov med det, siger Mads Enggård til Tipsbladet.

- Björn Kopplin og Muamer var de første. Jeg var lige mødt ind og var ved at klæde om, da Muamer kom og sagde 'tillykke med det'. Tillykke med hvad? Jeg var så træt og stod der med søvn i øjnene.

Mads Enggård i kamp for Randers tidligere på sæsonen. Foto: Alamy

- Jeg troede, han mente sejren, så jeg sagde 'jamen i lige måde'. Så sagde Bjørn 'tillykke med Golden Boy'. Med Golden Boy? Det ville jeg lige se. Og så var det jo bare eufori, jeg blev så glad, da jeg så det. Det var fedt, siger Mads Enggård.

- Jeg tager det også mest som et stort skulderklap. Mine holdkammerater synes, det er sjovt, at jeg er over Filip [Bundgaard], som jeg jo er rigtig tæt med og snakker meget med. Det var bare voldsomt at se de navne, der var på den liste. Som Lamine Yamal fra Barcelona. Jeg er utrolig stolt over det, siger Mads Enggård.

Listen over dygtige, unge fodboldnavne opdateres indtil oktober.

De højst placerede Superliga-spillere er FC Nordsjællands to driblere og udfordrere Andreas Schjelderup (24) og Ibrahim Osman (41), mens Roony Bardghji, Orri Óskarsson, Filip Bundgaard, Tobias Slotsager og Darío Osorio alle er efter Enggård, der ligger nummer 56.

Kåringen blev skabt for over 20 år siden af det italienske medie Tuttosport, og stemmeafgiverne fra forskellige europæiske sportsmedier har flere gang ramt plet med kommende verdensstjerner som Rafael van der Vaart, der vandt den første kåring, Wayne Rooney, Lionel Messi, Sergio Agüero, Paul Pogba, Kylian Mbappé, Erling Haaland og Jude Bellingham.