Superliga Tipsbladet.dk

Ingen Thomasberg: Her er 5 bud på AaB's nye træner

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Tipsbladet kommer her med fem bud på en ny AaB-træner, efter at Martí Cifuentes har forladt klubben.

Af Tipsbladet.dk

Martí Cifuentes har forladt AaB efter blot et år for i stedet at rykke tilbage til svensk fodbold og overtage cheftrænertjansen i Hammarby IF.

Nu skal Ingé Andre Olsen og kompagni så på trænerjagt igen, og de skal lede efter en, der kan fortsætte de fine takter fra efteråret, hvor AaB til tider lignede en bejler til en af medaljepladserne i Superligaen.

Thomas Thomasberg var den helt store favorit, men forhandlingerne mellem Randers FC og AaB førte ikke til noget, og kronjyderne fastslår, at de betragter sagen som lukket.

Men hvem skal så stå i spidsen for AaB?

Her er fem bud på AaB's næste træner fra Tipsbladets redaktion:

Rubén Sellés, 38 år, assisterende træner i FC København
Spanieren er tydeligvis en dygtig assistenttræner. Det må han være, siden han har været på lønningslisten i AGF og nu er det i FC København. Det plejer at være sådan med assistenttrænere, at de også har en cheftræner i maven, som de gerne vil have ud. Hvem ved? Måske kunne Ruben Selés være et frækt bud i Aalborg.

Bjarte Lunde Aarsheim, 47 år, cheftræner for Viking FK
47-årige Bjarte Lunde Aarsheim betragtes som ét af de helt store trænertalenter i Norge. Han har blot været cheftræner i en enkelt sæson, og her førte han Viking FK til en tredjeplads i Eliteserien. Det er helt sikkert et navn, AaB's norske sportschef Inge André Olsen kender. Aarsheims foretrukne system er 4-3-3, og det er bestemt ikke en ukendt størrelse for AaB. 

Jacob Friis, 45 år, U19-landstræner for kvinderne
Kunne Jacob Friis gøre comeback i AaB? Han forlod klubben grundet datterens sygdom i efteråret 2020, men har siden arbejdet som assistent i Hobro IK og er nu U19-landstræner for kvinderne. For nylig åbnede Friis også for et comeback til Superligaen.

Lars Friis, 45 år, cheftræner i Viborg FF
AaB har ikke haft held med at lokke Thomas Thomasberg væk fra Randers, og i stedet kan gå på rov i en anden Superliga-klub, nemlig Viborg FF. Her har Lars Friis lavet et godt stykke trænerarbejde med at sikre oprykningen og en fin start på Superliga-tilværelsen. Han nyder også et godt ry i trænerkredse.

Pep Clotet, 44 år, kontraktløs
Den catalanske træner Pep Clotet har en fortid som assistent hos blandt andre Malmö, Swansea og Leeds, mens han i de seneste sæsoner har været manager hos Birmingham, Brescia og SPAL. Han blev for nylig fyret hos sidstnævnte og har været sat i forbindelse med svenske topklubber  - måske kan han havne i Danmark i stedet.