Superliga Anders Dehn

Tidligere Superliga-træner åbner for comeback

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Nu er han U19-landstræner på kvindesiden, men Jacob Friis vil gerne være klubtræner igen en dag.

Af Anders Dehn

I fjor måtte Jacob Friis ufrivilligt forlade jobbet som cheftræner i AaB på grund af sin datters sygdom, men i et interview med Nordjyske åbner han op for at vende tilbage til Superligaen en dag.

Friis har siden juli været U19-landstræner på kvindesiden og er således stadig i begyndelsen af sin nuværende ansættelse. Men han kommer ikke til at sidde i jobbet lige så lang tid som forgængeren Søren Randa-Boldt, der havde tjansen i 13 år.

- Men det har intet med spillerne eller DBU at gøre. Det handler om arbejdsformen, og der kunne jeg godt forestille mig, at jeg på et tidspunkt gerne vil prøve at være klubtræner igen - nu hvor der atter er faldet ro over min familiesituation. Men hvis jeg engang skal gøre comeback i Superligaen, så kræver det jo også, at nogen skal være interesseret i at ansætte mig, siger Jacob Friis til Nordjyske.

Friis var gennem to år cheftræner for AaB, som han tidligere havde været assistent- og ungdomstræner hos. Han blev dog nødt til at stoppe i efteråret 2020 for at lægge sin tid og energi i familien, hvor hans treårige datter led af leukæmi.

Datteren er blevet rask, og Friis var i foråret kortvarigt assistenttræner i Hobro IK. Han kunne også have fået jobbet som cheftræner, men valgte selv at takke nej.

I stedet blev han U19-kvindelandstræner i sommer og har foreløbig vundet syv kampe og fået én uafgjort.