Superliga Ole Hoffskov

Her er fem danskere, der kan vende hjem i januar

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Tipsbladet.dk giver her et bud på fem udlandsdanskere, der kan vende hjem til Superligaen i januar.

Af Ole Hoffskov

Januars transfervindue står for døren, og som altid skal det blive spændende at se, hvad der sker i Superliga-klubberne. Der er garanti for nye spillere, og hvem ved? Måske er der en række danske profiler, der vender hjem fra udlandet.

Tipsbladet.dk ser her nærmere på fem spillere, der kan vende hjem til Superligaen fra udlandet i det kommende transfervindue.

Riza Durmisi
27 år
Venstre back
Lazio

Den tidligere danske landsholdsspiller hæver en fin løn hver måned i støvlelandet, men rent sportsligt er Riza Durmisis karriere mere eller mindre i ruiner. Venstrebacken har stort set ikke spillet de seneste fire år. I denne sæson er han noteret for nul minutter, i sidste sæson spillede han 159 minutter, i 19/20-sæsonen 234 minutter og i 18/19-sæsonen 823 minutter. Det svarer til, at Riza Durmisi har spillet, hvad der svarer til 13 kampe på tre-et-halvt år.

Brøndby IF lignede længe det oplagte - ja, velsagtens det eneste - bud på en klub for Riza Durmisi i Danmark, men venstrebacken er raget uklar med de blå-gules ledelse, så Brøndby bliver det i hvert fald ikke. Vil en anden Superliga-klub give ham chancen?

Emil Berggreen
28 år
Angriber
Greuther Fürth

Den så oftede skadede angriber er endelig begyndt at spille kampe - desværre er det for Greuther Fürths andethold i Tysklands fjerdebedste række. Med kontraktudløb til sommer er det svært at forestille sig, at Emil Berggreen har en fremtid i den tyske klub, og måske peger pilen mod Danmark efter seks år i udlandet. Berggreen er en glimrende angriber, når han er skadesfri, og ifølge de kilder, tipsbladet.dk har talt med, er han i god, fysisk form lige nu. 

Uffe Bech
28 år
Offensivspiller
Panathinaikos

Der er ikke meget, der tyder på, at Uffe Bech får flere kampe for Panathinaikos. Han har i hvert fald ikke spillet et eneste minut i halvandet år. Til sommer udløber danskerens kontrakt med storklubben, og det er da ikke utænkeligt, at han vil have de sidste lønkroner med. Omvendt må Uffe Bech også trippe efter snart at spille nogle kampe.

Andreas Poulsen
22 år
Venstre back
Borussia Mönchengladbach

Den tidligere FC Midtjylland-spiller er udlejet fra Borussia Mönchengladbach til FC Ingolstadt, og det har været et mere eller mindre spildt ophold for venstrebacken, der er røget helt ud af holdet. Andreas Poulsen har selv udtalt til bold.dk, at han er åben for at vende hjem til Danmark. Det kræver først og fremmest, at FC Ingolstadt ophæver hans lejeaftale. Det kan de nok godt lokkes til. 

Dario Dumic
29 år
Forsvarsspiller
FC Twente

Det har ikke været et godt år for Dario Dumic, der blot har spillet 18 minutter i denne sæson for FC Twente. Det behager næppe den tidligere Brøndby-spiller, der måske kigger mod Danmark. Dumic har imidlertid også et godt navn i Tyskland.