Video : Tipsbladet
Superliga

Her er Forårets Hold i Superligaen

Tipsbladet.dk præsenterer her Forårets Hold i Superligaen.

Et stort Superliga-forår nærmer sig sin afslutning, og det er tid til at se nærmere på, hvem der har leveret de største præstationer i foråret.

Der va rmange stærke præstationer, og derfor er det heller ikke helt nemt at sætte et hold. Men det har vi gjort.

Her er Forårets Hold i Superligaen - sat op i en 4-2-3-1-opstilling.

Målmand: Kamil Grabara, FC København (14 kampe/10 clean sheet)
Jess Thorup sagde efter 0-0-kampen i Herning 1. maj, at Kamil Grabara er i sit livs form, og det er meget svært at modsige FCK-cheftræneren.

FC København rådede sidste sommer over to dobbelte vindere af Tipsbladets målmandskåring Det Gyldne Bur i form af Kalle Johnsson og Sten Grytebust, men alligevel har Grabara skilt sig ud og været en spiller, der i den grad har været pengene værd for FCK i et forår, hvor man i perioder har haft svært at score på chancerne i den anden ende af banen.

Højre back: Rasmus Carstensen, Silkeborg IF (13 kampe/0 mål)
Der er flere gode højre backs om buddet i Superligaen, men Rasmus Carstensen har gjort det så godt i et fint Silkeborg-forår, at han ender med pladsen.

Der skal presses op og tages chancer i opspillet og chanceskabelsen i Silkeborg, og i Carstensen har SIF en offensiv back, de andre klubber i toppen af dansk fodbold og klubber i udlandet kaster lange øjne efter, fordi han leverer masser af assists og har en stor motor.

Carstensen kunne godt være en af dem, der ryger på sommerens transfermarked, hvis ellers buddene rammer et tilfredsstillende niveau.

Central forsvarer: Denis Vavro, FC København (14 kampe/1 mål)
Den fysiske stærke forsvarsspiller rykkede tilbage til København i januar-transfervinduet, hvor sportsdirektør Peter Christiansen både havde udkig efter en opgradering og bredde på pladsen som følge af skadesbekymringer, og han har så sandelig leveret varen.

Fighteren Vavro har styrket FCK's defensiv og er så blevet reddet af Kamil Grabara, de enkelte gange, det var nødvendigt, som i søndagens kamp mod Randers FC.
Der venter et interessant spil om Vavros fremtid på længere sigt – det er ikke nogen selvfølge, at ejeren Lazio slipper ham billigt, men han har gjort det klart, at han vil retur til FCK.

Central forsvarer: Raul Albentosa, Vejle Boldklub (12 kampe/2 mål)
Hvem i alverden var ham den aldrende spanier, Vejle hentede ind for at styre forsvaret?

Der blev bidt mærke i et spændende karriereforløb med flere klubber i Østeuropa efter årene i Spanien og det faktum, at Raul Albentosa havde sit eget Social Media-produktionssetup med ved ankomsten til Danmark, og spanieren viste hurtigt, at han mente skiftet til Danmark meget alvorligt.

Vejle var bedre i foråret end i efteråret, blandt andet via et mere sikkert partnerskab i forsvaret med Albentosa og Kolinger, og i tæt konkurrence med flere andre får spanieren pladsen.

Venstre back: Christian Sørensen, Viborg FF (14 kampe/0 mål)
Han var på Island et år og i 1. division i fire år med FC Fredericia og Viborg, men vi skal da love for, at Christian Sørensen har vist sig frem som en back med power og chanceskabelse i sig.

Otte assists og en klar førsteplads i Superligaen i chanceskabende aktioner og skabelsen af store chancer er facit for Christian Sørensen før sidste spillerunde i slutspillet, og backen er i høj grad medvirkende til, at Viborg er favorit til at skulle spille playoffkamp om Danmarks sidste billet i Conference League-kvalifikationen, hvis ellers VFF holder førstepladsen i nederste halvdel af rækken.

Central midtbane: Rasmus Falk, FC København (14 kampe/0 mål)
Noget af det, der løftede FCK i foråret, var Rasmus Falks retur til banen efter et skadesplaget og præget efterår.

Han får nogle knubs, FCK's spilfordeler, og københavnerne fungerer klart bedre med end uden ham, også fordi modstanderne er nødt til at dedikere så megen energi til midtbanespilleren, at det giver lidt ekstra luft til holdkammeraterne.

Central midtbane: Evander Ferreira, FC Midtjylland (13 kampe/6 mål)
Det var en stor streg i yatzy-regnskabet for Bo Henriksen, at han måtte undvære Evander i hjemmekampen 1. maj mod FC København.

Lige præcis Evander kunne have gjort forskellen for FCM, som han har gjort så mange andre gange siden ankomsten i 2018.

I hjemvendte Anders Dreyer fik brasilianeren en medspiller, der ser rummene og spillet lige så hurtigt, som han selv gør, og det gav et løft FC Midtjylland.

Hvis midtbanespilleren som ventet bliver solgt denne sommer, bliver der et stort hul at fylde i idealopstillingen.

Højre kant: Anders Dreyer, FC Midtjylland (9 kampe/4 mål)
”FC Midtjylland havde vundet mesterskabet, hvis man havde haft Anders Dreyer i hele sæsonen,” sagde en kilde for nylig til nærværende skribent, og det er svært at skyde den påstand ned med tanke på, hvor god Anders Dreyer var sidste sommer og har været efter sin dramatiske retur fra Rusland i slutspillet.

Der er intet som helst dansk over offensivspillerens glidende løb med bolden, der gør det så voldsomt besværligt at få bolden fra ham. Hvis man skulle pege på to Superliga-spillere, der kunne spille teknisk besnærende kombinationsfodbold for en sydeuropæisk mesterskabsaspirant, var det nok Dreyer og holdkammeraten Evander, og FCM kan få meget svært ved at holde på den unge dansker, der lige nu står til at skulle retur til Rubin Kazan 1. juli.

Offensiv midtbane: Pep Biel, FC København (14 kampe/4 mål)
Jess Thorup har løftet den store opgave, det var at vinde DM igen med FC København efter Ståle Solbakken, og et af midlerne har været at bruge Pep Biel præcis, hvor og på den måde, han er bedst.

Biel har markeret sig flot som målscorer og oplægger, og efter at have vundet Efterårets Profil i 2021 blev han nummer tre i Tipsbladets tilsvarende forårskåring efter Silkeborg-esserne Nicolai Vallys og Nicklas Helenius.

Biel er en teknisk dygtig fodboldspiller, der finder pladsen omkring feltet, og så har han bare et vidunderligt træf på bolden, der også vil gøre ham til flittig målscorer i den udenlandske klub, der muligvis køber ham i et af de næste transfervinduer.

Venstre kant: Nicolai Vallys, Silkeborg IF (14 kampe/3 mål)
Forårets Profil var naturligvis første mand på holdkortet.

Ud over scoringerne er Nicolai Vallys ligaens assistkonge, og det er en nærmest eventyrlig udvikling, der på seks år har taget kantspilleren fra femtebedste række til en profil, landstræner Kasper Hjulmand og scouts og sportsdirektører fra udenlandske klubber holder grundigt øje med.

Sammen med flere af sine dygtige holdkammerater er han en indlysende kandidat til et skifte til udlandet, og Silkeborg-cheftræner Kent Nielsen og klubbens ledelse får en travl sommer med mange henvendelser, ikke mindst på chanceskaberen og målscoreren Vallys.

Angriber: Nicklas Helenius, Silkeborg IF (14 kampe/11 mål)
Der havde næppe været megen brok, hvis Nicklas Helenius var endt som Forårets Profil i stedet for Nicolai Vallys.

Helenius spiller nok sit bedste fodbold i karrieren og er den helt rette mand at have i front på et hold med så mange folk, der gerne vil gøre sidemanden bedre.

Angriberen har selv luftet muligheden for et sidste ophold i udlandet, og det er en helt rimelig tanke så godt, han har spillet i 2022 efter et flot 2021, der begyndte med et skifte væk fra AGF i januar måned.