Video : Tipsbladet
Superliga

Her er Forårets Hold i Superligaen 2020

Forud for den seneste Superliga-runde udtog Tipsbladet 11 spillere til avisens udgave af Forårets Hold. Se dem her.

Superliga-sæsonen er ved at være forbi - der mangler onsdagens opgør mellem AGF og OB, som spiller om en billet til Europa League-kvalifikationen i den kommende sæson.

En usædvanlig halvsæson afbrudt af coronakrisen, men heldigvis for de danske klubber er sæsonen blevet spillet til ende.

I fredagens Tipsbladet blev Forårets Hold i Superligaen sat.

Du kan se holdet herunder - sat op i en 4-3-3 opstilling:

Målmand: Jacob Rinne, AaB (13 Superliga-kampe/0 mål)
Den pålidelige svensker sad ude med en skade i to kampe i juni, blandt andet 4-0-nederlaget til FC Midtjylland, men da han vendte tilbage, holdt han målet rent fire kampe i træk. 27-årige Rinne har ligaens bedste redningsprocent og næstflest clean sheets efter Jesper Hansen, og han har været sin klub en god keeper gennem nu tre sæsoner. Sportschef Inge André Olsen har udtalt, at Rinne snart skal have chancen for at skifte udenlands.

Højre back: Peter Nymann, AC Horsens (10/0)
Peter Nymann var skadet, da Horsens indledte foråret med at tabe til FC Nordsjælland (0-6) og AGF (1-2), og han sad på bænken i tredje runde, et nederlag til Randers (1-2). Siden har backen startet samtlige kampe, og AC Horsens har ikke tabt en eneste gang.

Nymann fylder 38 i august, og kun Johnny Thomsen er ældre i Superligaen (af dem, der har spillet i denne sæson), men han har været vigtig for Horsens' fine forår, blandt andet fordi Horsens' kanter, fx Jeppe Kjær eller Louka Prip, altid spiller bedre, når erfarne Nymann ligger bag dem.

Central forsvarer: Erik Sviatchenko, FC Midtjylland (13/3)
Vi er nået dertil, hvor vi kan tale om Erik Sviatchenko som en af de bedste forsvarere i Superligaens historie. Kun han og Tim Sparv har været med til at vinde alle tre FC Midtjylland-mesterskaber, og han har fungeret i adskillige stopperkonstellationer. Erik Sviatchenko var som 22-årig på Efterårets Hold i 2013, og siden har han spillet yderligere fire halvsæsoner så gode, at han kom med. Medmindre han bliver solgt til udlandet, er det umuligt at forestille sig, han ikke finder vej igen.

Læs også:Superliga powerranking: Svækket FCK havde heldet med sig i AGF-sølvduel

Central forsvarer: Alexander Scholz, FC Midtjylland (15/2)
I mange år var Alexander Scholz en af dansk fodbolds bedst bevarede hemmeligheder. Han gjorde det flot i belgisk fodbold, men der var ikke ret mange, der vidste det. Nu ved alle, der ser Superliga, hvad Scholz står for. Han passer perfekt til FCM med sin duelstyrke, og så har han også nogle evner med fødderne, der gavner mesterholdet.

Sammen med Sviatchenko udgør 27-årige Scholz en erfaren stopperduo, som aldrig lader sig stresse, uanset hvad man kaster i hovedet af dem.

Venstre back: Casper Højer Nielsen, AGF (15/4)
AGF's kommunikationschef, Søren Højlund Carlsen, udbad sig søndag den 19. juli fire sider i Tipsbladet om det mål, som Patrick Mortensen mod FCK scorede på Casper Højers frisparksoplæg.

Det får han ikke - men begge spillere kommer med på Forårets Hold og er i top fire i profilkåringen. Specielt Højers udvikling er bemærkelsesværdig. For to en halv sæson siden var han reserve på Lyngbys Superliga-bundhold, og nu er han ligaens måske bedste venstre back og endda en kandidat til det danske landshold.

Central midtbane: Nicolai Poulsen, AGF (12/0)
Nicolai Poulsen havde karantæne onsdag i Farum. Det havde han, fordi han fik en advarsel søndag mod FCK, som var hans comeback, efter han fik rødt kort mod AaB to runder forinden. I denne sæson har Poulsen fået 16 kort, hvilket er en forværring af den ligarekord på 14, han selv satte i 2018/19, men han er også en drøm af en medspiller, som aldrig viger fra det hårde arbejde, og som David Nielsen roser ved enhver given lejlighed. Poulsen spiller hver gang - når han altså ikke har karantæne.

Central midtbane: Mohammed Kudus, FC Nordsjælland (10/4)
Kudus har kun spillet 10 kampe, og han har ikke ramt topniveauet hele vejen igennem, men et par af trænerne var særdeles begejstrede for ham. Både Jacob Friis og Brian Priske havde ham som forårets næstbedste spiller, og man må ikke tage fejl af den kommende Ajax-spiller, der er andet og mere end accelerationer og mål. I den nylige hjemmekamp mod FC Midtjylland var han således banens bedste fra en dybtliggende position, hvor han med sin fysik og teknik tog brodden ud af mestrenes ellers så effektive presspil.

Central midtbane: Frank Onyeka, FC Midtjylland (14/2)
Nigerianeren har vist en imponerende stabilitet ved at score fire gange i hver af sine tre første Superliga-sæsoner.

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 36. spillerunde

Spilletiden er gået op og op, målsnittet per kamp er blevet ringere og ringere, og Onyekas niveau er blevet højere og højere. For han begyndte som vikar i angrebet, men nu er han en uovervindelig defensiv midtbanespiller med fart, fysik, flid og omtanke. Erik Sviatchenko blev både Efterårets og Forårets Profil, men Onyeka skal med i diskussionen om sæsonens allerbedste Superliga-spiller.

Højre kant: Anders Dreyer FC Midtjylland, (16/4)
FC Midtjylland spillede med musklerne i vinterens transfervindue, da lejeaftalen med Emiliano Marcondes udløb, og klubben erstattede ham med tre danske klassespillere i form af Lasse Vibe, Ronnie Schwartz og Anders Dreyer.

Sidstnævnte har været den største profil som stamspiller i offensiven, og han har været afgørende som kreatør og målscorer. Kronen på værket var hans indsats i guldkampen mod FCK, hvor han var banens bedste, scorede et blændende mål og startede festen med et sjældent set Superliga-ølbong.

Angriber: Patrick Mortensen AGF (15/9)
Med sine 17 Superliga-mål er Patrick Mortensen den mest scorende AGF-angriber, siden Thomas Thorninger lavede 19 mål i 1996/97. Det var samme sæson, at AGF senest vandt medaljer, og Patrick Mortensen er helt afgørende for, at det nu sker igen. Den lange angriber er en leder på banen og bærer anførerbindet i Niklas Backmans fravær, han holder forsvaret beskæftiget med sin fysik og sit arbejde, og så er han en født målscorer, der ikke kun scorer mod de små.

Således har han i sæsonen nettet mod samtlige andre top seks-klubber.

Venstre kant: Mikkel Damsgaard FC Nordsjælland (16/5)
Det føles som en evighed siden, men præstationerne i forårets første runder er lige så relevante som dem i afslutningen, og da halvsæsonen begyndte, var Mikkel Damsgaard flyvende og ligaens bedste, mest scorende og mest assisterende spiller, inden coronapausen kom. I mesterskabsspillet har FC Nordsjælland - som så mange gange før - haft svært ved at gøre sig gældende, men Damsgaard har trods færre scoringer stadig vist sig frem som en fremragende spiller, Superligaen vil savne, når han rejser til Sampdoria.

Læs også:Medie: Dansk interesse for Club Brugge-målmand

Læs også:Mandagens rygtebørs: Vender Sisto tilbage til heden?

Læs også:FC Midtjylland-lejr ser gerne Pione Sisto vende hjem