Video : Tipsbladet
Superliga

Interesse for Emam Ashour: Prisen kan blive stor

Hvis FC Midtjylland ender med at sælge egyptiske Emam Ashour, kan klubben ende med at få mere, end man selv købte for i januar.

Det har ikke helt kørt for egypteren Emam Ashour i FC Midtjylland. Dels har den offensive profil haft lidt svært ved at fast spilletid i FCM, efter han ellers scorede et strålende mål mod Sporting CP i Europa League i forårets første kamp.

Dels har han været plaget af en skade, som holdt ham fra banen en stor del af efterårssæsonen.

Men meget tyder på, at der kan ske noget på transferfronten allerede denne sommer. Selv om FCM kan tillade sig at være tålmodig med Ashour, er det svært at se ham passe ind i Thomas Thomasberg 4-4-2 formation. 

Og derudover er der bare pænt med interesse for den 25-årige offensivspiller.

Både Al-Ahly og Ashours tidligere arbejdsgiver Zamalek er interesseret i at hente Emam Ashour, skriver Cario24.com. Det stemmer overens med Tipsbladets oplysninger.

Og Tipsbladet forstår derudover, at FC Midtjylland er positive i forhold til salgsprisen - at man så absolut ikke forventer at tabe penge på investeringen i Emam Ashour, skulle han blive solgt allerede nu. FCM betalte i januar omkring 20 millioner kroner for den 25-årige dribler.

På den konto kan casen minde lidt om Dominick Drexler, som FC Midtjylland hentede tidligt i sommeren 2018 for en pris på 18,5 millioner kroner i Hostein Kiel.

Man havde tidligt i foråret allerede sikret sig Drexler, og da han så leverede så gode præstationer i resten af foråret, at Bundesliga-klubber blev interesseret, endte FCM med at sælge for omkring 33 millioner kroner en måned efter købet af tyskeren, som Tipsbladet kunne afsløre.

Selvfølgelig har Emam Ashour ikke leveret præstationer, der gør, at han burde stige i værdi. På det punkt minder det om Marrony, der har været en stor skuffelse i FCM.

Men dribleren fra Egypten har er et stort navn i hjemlandet, så der adskiller han sig meget fra brasilianeren. Samtidig har han også et stort følge af fans. Det er altså en spiller, som der vil være rigtig god værdi i for egyptiske klubber - formentlig både på og uden for banen.

Det er selvfølgelig også en mulighed, at offensivspilleren selv ønsker at fortsætte i FCM og kæmpe sin chance. Han har fortsat fire år af sin aftale med klubben fra Ikast og Herning.

I foråret blev det til syv kampe for FCM og et par scoringer.