• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Jan Bech Andersen åbner op for en medinvestor i Brøndby

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Det lyder mere og mere af, at Brøndby-ejer Jan Bech Andersen søger en medinvestor i fodboldklubben - hvis den rette vil købe sig ind i klubben.

Af Kenneth Jensen

Red Bull-ejer Dietrich Mateschitz er blevet meldt interesseret i at købe Brøndby IF af InsideBusiness, og der skal også være interesse fra russiske investorer. Men indtil videre er der kun én mand, der bestemmer, hvad der skal ske i Brøndby IF. Den mand er Jan Bech Andersen.

Måske skal det bare ikke være sådan i fremtiden. I hvert fald åbner Jan Bech Andersen nu op for, at han godt kan finde på at bringe sin aktieandel ned, hvis der er en interesseret medinvestor.

Det gør Jan Bech Andersen i et interview med Børsen.

- Best case scenario er, at Brøndby bliver sikret på lang sigt, også på bekostning af min aktiepost. Det kan både være, at jeg øger min ejerandel eller tager den lidt ned, siger Jan Bech Andersen, der i dag sidder på 54,6 procent af aktierne og dermed har aktiemajoriteten, til Børsen og forklarer:

Læs også:Ekspert: Red Bull køber fodboldhold for at sælge drikkevarer og tjene penge

- Hvis der kommer en strategisk investor med synergier, kigger vi på det. Ellers gælder det om at få skabt et fundament, og så skal vi for alt i verden undgå et scenarie som i 2018, hvor vi havde en for stor trup og hyret nogle spillere, vi ikke kunne sælge. Men det er jeg ret overbevist om ikke kommer til at ske igen. 

Jan Bech Andersen afviste tirsdag over for B.T., at han er i forhandlinger med Red Bull-ejeren om Brøndby IF. Der er dog snakke, for Brøndby IF bekræftede i en selskabsmeddelelse, at der er henvendelser, og at man ville melde ud til Fondsbørsen, hvis der skulle komme seriøse forhandlinger.

Superliga-klubben skal i foråret have gennemført en aktieemission på op mod 156 millioner kroner. Her vil Jan Bech Andersen og Torben Bjørn Christensen lån til klubben bliver vekslet til aktier, så Bech Andersen kommer til at øge sin andel i forbindelse med aktieemissionen.

Af delårsrapporten i november fremgik det, at Jan Bech Andersen havde 52,3 millioner kroner til gode i selskabet, mens Torben Bjørn Christensen har 18 milioner kroner til gode. De beløb kan i teorien være blevet større i løbet af de sidste par måneder, hvis fodboldklubben har haft behov for yderligere midler. 

Læs også:Brøndby-direktør: Opbakning viser tiltro til strategien

Børsen skriver, at Brøndby IF fra 2014 og frem til senest offentliggjorte kvartalsregnskab for tredje kvartal 2019 har tabt 276,7 millioner kroner.

Når Brøndby IF i dette forår kommer med et årsregnskab for 2019, ventes klubben at komme ud af regnskabet med mellem 75 og 79 millioner kroner i minus.

Det er formentlig også en del af forklaringen på, at Brøndby IF har solgt både Kamil Wilczek, Hany Mukhtar og Dominik Kaiser - tre af truppens mest løntunge spillere.

Til tipsbladet.dk sagde Jan Bech Andersen tidligere i januar, at han forventer, at aktieemissionen bliver i februar.

Brøndby bekræftede i en selskabsmeddelelse tidligere onsdag, at Jan Bech Andersen har forlænget sin støtteerklæring til september 2021.

Læs også:Jan Bech Andersen forlænger sin støtteerklæring i Brøndby IF

Læs også:Brøndby-fans hænger bannere på stadion: 'Fuck Red Bull'

Læs også:Brøndby med udmelding: Får løbende henvendelser fra interesserede

Læs også:Jan Bech Andersen afviser: Ikke i kontakt med Red Bull

Superliga

Mere Superliga

Fokus