• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Fuhr Nielsen

Jonathan Amon overvejer dansk pas

Foto: Getty Images

Amerikanske Jonathan Amon har spillet så længe i Danmark, at han snart kan ansøge om et dansk pas.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

I snart otte år har amerikanske Jonathan Amon spillet fodbold i Danmark.

Størstedelen af den periode har han tilbragt i FC Nordsjælland, hvor han som teenager tog Superligaen med storm. Siden har skader sat ham tilbage, men det har ikke fået ham til at vende hjem til familie og venner i de trygge rammer i USA.

Nej, han har valgt at skrive en etårig aftale med Lyngby BK, hvor han skal forsøge at genfinde storformen.

- Det har været meget komfortabelt og sjovt at være her i Lyngby. Alle er super søde, og det føles som en familie, så det var nemt at falde ind på holdet. Muligheden her kom gennem en masse snakke med mennesker i klubben. Jeg talte med sportsdirektøren og træneren, som jeg havde et møde med, og de ville gerne give mig chancen her, siger Jonathan Amon til Tipsbladet.

Inden og undervejs i dette interview snakkede Jonathan Amon flydende dansk, og han fortalte blandt andet, hvordan han havde vænnet sig til flæskesteg og frikadeller. Den danske kultur er krøbet ind under huden på den danske kantspiller.

- Det føles som mit andet hjem. Jeg taler også sproget en lille smule, hvilket hjælper mig rigtig meget. Så det føles bare som mit andet hjem, så jeg følte, at det var godt at komme i gang her efter mine skader.

- Jeg har rigtig mange venner her og nogle værtsfamilier. Det hjælper mig meget, og det er en stor del af det. Jeg har også en masse tid udenfor fodbolden, og der hjælper det at have mennesker omkring mig.

Jonathan Amon har boet i Danmark i omkring om otte år, og det vil sige, at han snart kan ansøge om et dansk statsborgerskab.

- Jeg har overvejet det. Jeg har helt sikkert tænkt på det, men jeg ved det ikke helt. Måske er processen lidt for lang, og jeg ved heller ikke helt, hvordan den fungerer. Jeg vil måske kigge lidt mere på det.

Selvom Lyngby-spilleren har amerikanske ungdomslandskampe på cv'et og to venskabskampe for A-landsholdet, så er det faktisk stadig muligt for ham at lave et forbundsskifte.

- Jeg tror ikke, at det vil ske. Men det ville være fedt at få et europæisk pas, men jeg ville nok aldrig skifte landshold, siger Jonathan Amon, der vælger at gå sine egne veje.

- Min familie savner mig, men jeg skal også finde min egen vej i livet og finde mig selv. Og uanset hvordan den vej ser ud, har jeg tænkt mig at gå ned ad den. Det har været komfortabelt at være her i Danmark.

Jonathan Amon har indtil videre noteret sig for seks Superliga-indskiftninger efter skiftet til Lyngby BK.