• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Fuhr Nielsen

Jonathan Amons mareridt: Gud har hjulpet mig

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Jonathan Amon havde hele fodboldverden for sine fødder tilbage i 2018, da skader satte en stopper for hans udvikling.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Kamaldeen Sulemana, Simon Adingra og Ernest Nuamah.

FC Nordsjælland har de seneste år produceret den ene offensive stjerne efter den anden. Men før trioen, der er blevet solgt videre for at hav af millioner, var forventningerne tårnhøje til amerikanske Jonathan Amon.

I 2017/2018-sæsonen begejstrede han alt og alle, men så ramte den ene skade efter den anden. Fem år efter er han igen ved at være i omdrejninger i Lyngby BK, som han denne sommer tegnede en etårig aftale med.

Men perioden har taget hårdt på den vævre kantspiller.

- De sidste par år har været udfordrende. Men det har været mere mentalt hårdt, end det har været fysisk hårdt. Jeg føler, at det handler om at komme igennem den mentale del af det, siger Jonathan Amon til Tipsbladet.

Timerne i træningscentret og i genoptræningslokalet har været lange, men Jonathan Amon har gjort brug af flere virkemidler for at holde snuden i sporet, når det hele blev ekstra hårdt.

- Jeg har min tro, og jeg tror på Gud, så det hjælper mig rigtig meget. Jeg har læst en masse bøger, talt med min familie, venner og rigtig mange andre. Det har været nogle af de ting, som jeg har brugt mest, siger amerikaneren, der også har lært noget om sig selv:

- Jeg har lært at være rigtig tålmodig. Og så har jeg lært at lytte til min krop og ikke at give op og at tro på mig selv og den plan, der er lagt.

Jonathan Amon har dog aldrig været tæt på at kaste håndklædet i ringen.

- Jeg har aldrig haft tanker om at droppe fodbolden. Jeg har haft tanker om, det nogensinde vil blive det samme igen, når jeg kommer tilbage fra skaderne. Det vigtigste, du kan gøre, er at kontrollere det, du kan kontrollere. Jeg har altid haft troen på, at det nok skulle gå.

Amerikaneren er i dag 24 år gammel, og nu er han på kontrakt i Lyngby BK, som han skal forsøge at genfinde storformen i. Indtil videre er han blevet brugt som indhopper.