• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Lars Gram-Hanssen

Jubler over FCM-indkøb: Han er rigtig, rigtig stor

Foto: Getty Images

FC Midtjylland har hentet midtbanespilleren Emam Ashour i den egyptiske klub Zamalek, og det er et indkøb, som sportschef Svend Graversen har ganske store forventninger til.

Af Lars Gram-Hanssen

FC Midtjylland har henover vinteren sagt farvel til nogle store profiler, men forud for forårssæsonen er sportschef Svend Graversen fortrøstningsfuld over de nye tilgange.  

FC Midtjyllland har forstærket midtbanen med Armin Gigovic og Emam Ashour, og mens førstnævnte er velkendt i Superliga-regi, så forholder det sig helt anderledes med sidstnævnte. 

- Først og fremmest har vi jo fået Gigovic, som folk kender fra OB. En spiller, vi er utroligt glade for at have fået ind, og som kan gå ind og konkurrere på midtbanen. Vi har en fantastisk stærk midtbane med ham og vores nye spiller fra Egypten, Emam (Ashour, red.), siger Svend Graversen. 

- Det er jo en spiller, hvor jeg er helt sikker på, at der ikke er ret mange, der kender ham - udover i Egypten! For dér er han rigtig, rigtig stor. En spiller, der har egyptiske A-landskampe og senest har spillet Africa Cup of Nations-finale. En spiller, der har spillet i en af de helt store klubber dernede. Det er en spiller, vi glæder os til at vise frem herude på arenaen. 

FC Midtjylland har solgt de offensive profiler Evander og Anders Dreyer henover vinteren, mens man har lejet Kosovo-angriberen Astrit Selmani i israelske Hapoel Beer Sheva. 

- Vi har fået Astrit ind på toppen. En spiller, som er kendt fra Allsvenskan og senest har været i Israel. Det er en spiller med masser af power og masser af FCM-DNA, som vi også glæder os til at få ind til at konkurrere om pladserne deroppe, siger Svend Graversen. 

FC Midtjylland ligger aktuelt nummer syv i Superligaen, men trods salgene af Evander og Dreyer har Svend Graversen en forventning om, at Herning-klubben kan blande sig i toppen af tabellen i foråret. 

- Det er klart, at vi har en forhåbning om, at de spillere, vi har, går ind og konkurrerer og gør vores hold endnu stærkere og endnu mere kompetitivt, end det har været. Det er det, de skal ind og bevise. Vi har en midtbane, der nu næsten består af lutter landsholdsspillere, så det bliver spændende at se, hvem der går ind og tager pladserne der, siger sportschefen.

- Vi har et angreb, hvor vi har fået skiftet lidt ud. Dreyer og Evander er gået ud, men vi har også fået Junior (Brumado, red.) tilbage fra skade. Så det er klart, at der skal vi se, om ikke ham og Astrit og Valdemar (Byskov, red.) og Heiselberg, som vi har fået tilbage, kan gå ind sætte det aftryk, som vi forventer af dem. 

FC Midtjylland indleder forårssæsonen med en udekamp mod Sporting CP i Europa League om to uger. Fire dage senere venter der en udekamp mod Viborg i Superligaen.