Video : Tipsbladet
Superliga

Kæmpe Brøndby-scoop: Han var en af ligaens bedste

Brøndby IF har landet en lang aftale med Jacob Rasmussen, som imponerede i hollandsk fodbold.

Fredag formiddag kunne Brøndby IF slukke tørsten hos klubbens mange transferhungrende fans.

Her blev centerforsvareren Jacob Rasmussen præsenteret på en aftale for de kommende fire sæsoner, og han har allerede tilsluttet sig sine nye holdkammerater på træningslejren i England.

Jacob Rasmussen drog som blot 17-årig fra Danmark og OB, hvor han skiftede til Schalke 04. Siden har han været forbi St. Pauli, Rosenborg BK og Empoli, inden Fiorentina valgte at satse på ham ved at betale 52 millioner kroner for ham i vinteren 2019.

Stopperens ophold i Fiorentina bød aldrig nogensinde på en førsteholdsdebut, da han blev sendt på flere forskellige lejeophold. Det mest succesfulde var hans to sæsoner i Vitesse Arnhem fra 2020 til 2022.

Her smadrede han Eredivisie og gav lovninger om en rigtig stor fodboldfremtid.

- Efter min mening var han en af de bedste spillere i den hollandske liga, men det gik bare ikke hos topklubben Feyenoord. Jeg ved ikke, hvad der skete i det sidste år. Men da han var i Vitesse, så gav hans spil lovninger om meget mere, siger Sander Maassen van den Brink, der dækker Vitesse Arnhem tæt for Omroep Gelderland, til Tipsbladet.

Særligt hans store fysik og fremtoning på banen imponerede Sander Maassen van den Brink.

- Han er en stærk stopper, som også kan spille den ud bagfra. Han var også en af de spillere, som gav alt for holdet. Han spillede lidt som om, at han var anfører uden at være det, men han opførte sig bare sådan på banen. Han dirigerede hele tiden, og han gav aldrig op, siger journalisten og tilføjer, at han også er en dygtig boldspiller.

- Han laver ikke særlig mange fejl. Han er god med begge ben, og så spillede han primært i venstre side af forsvaret, hvor han kunne styre spillet med sin venstrefod.


Jacob Rasmussen bliver Brøndbys sjette midtstopper (Foto: Brøndby IF).

Særligt evnen med kuglen passer perfekt ind i Jesper Sørensen måde at tænke fodbold på, og dermed ligner han den optimale afløser for Frederik Winther, som tog retur til Augsburg efter sit lejemål.

Udover at være en leder og dominerende skikkelse på banen, så fortæller Sander Maassen van den Brink også, at han er en karakter uden for banen.

- Når man talte med ham før kampene, så var han altid afslappet og sjov. Han kan også godt tage en joke, men når det handler om fodbold, så er han altid meget seriøs. Han ønsker det bedste for sin klub. Det er meget typisk Jacob at være seriøs på banen, mens han udenfor banen er venlig og humørfyldt.

Jacob Rasmussen forlod sidste sommer Vitesse for igen at blive lejet ud, men denne gang var det til topholdet Feyenoord. Her lykkedes han ikke med at tage det næste skridt, men meget af forklaringen skal findes i, at David Hancko og Lutsharel Geertruida spillede en drømmesæson, hvilket ikke gav Arne Slot grund til at rokere i defensiven.

Det danske bolværk noterede sig blot for 12 førsteholdskampe i Feyenoord, som i sidste ende sikrede sig det hollandske mesterskab. Nu skal Jacob Rasmussen forsøge at spille metal til Brøndby, som han har underskrevet en fireårig aftale med.

Tipsbladet kan også afsløre, at Brøndby IF er detaljer fra endnu en forstærkning. Det kan du læse mere om HER.