Video : Tipsbladet
Superliga

Kæmpe optur: Nu er de Superligaens varmeste hold

Randers FC er Superligaens varmeste hold med tre sejre og 11 mål scoret efter tre runder af slutspillet - men kronjydernes positive udvikling startede allerede i efteråret. Tipsbladet har talt med cheftræner Rasmus Bertelsen.

Kun to hold har hidtil hentet maksimumpoint i slutspillet, nemlig FC Nordsjælland i Mesterskabsspillet og Randers FC i Kvalifikationsspillet.

Og særligt for sidstnævnte står den aktuelle form i skarp kontrast til efteråret. 

Kronjyderne startede nemlig sæsonen ud med at hente blot to point i fem kampe, og i vinterpausen var Randers FC nummer 10 med 16 point efter 17 runder og derved kun to point over nedrykningsstregen.

Da Tipsbladet fanger Rasmus Bertelsen til en snak om forårets optur, hvor de allerede efter otte kampe har matchet efterårets pointtotal, medgiver Randers-træneren, at stemningen i klubben er god i øjeblikket.

Men han påpeger også, at den positive udvikling faktisk startede allerede i september. 

- Vi har jo selv tilladt os at sætte en streg efter runde fem, siger Rasmus Bertelsen til Tipsbladet og forklarer:

- Det kan andre ikke bruge til noget, men det kan vi internt. Vi var lidt længe om at få vores transfervindue gjort færdigt af forskellige grunde, som vi ikke selv kunne styre. Så siden runde fem har vi egentlig haft et fornuftigt udtryk i vores hold, og vores pointhøst i perioden har også været god.

- Det har været top seks-tempo siden runde seks, så jeg synes, det har været undervejs længe, men det er blevet meget forløst over den seneste periode.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Foto: Alamy

Flere af Randers' profiler fejrer et af deres mange mål i foråret. Foto: Alamy

Langt fra Superligaens grå mus
En del af forårets optur kan også forklares med, at de i januar hentede Superligaens varmeste angriber i lynhurtige Mohammed Fuseini, der har scoret syv mål i otte kampe.

Men, som Rasmus Bertelsen bemærker:

- Jeg tror kun, at der er en enkelt scoring, hvor Mohammed Fuseini løber fra alt og alle og scorer. Ellers bliver han jo spillet til chancerne, så det er ikke kun ham. Det er rart at have fået ham til at gøre arbejdet færdig, men han bliver jo sat rigtig fint op af sine holdkammerater.

Det hænger sammen Randers’ strategi. I mange år hang prædikatet “Superligaens grå mus” ved kronjyderne, men det vil være synd at kalde dem det nu.

Kun fire hold har scoret flere mål i Superligaen i denne sæson, og kun tre er kommet til flere afslutninger. Og Randers er endda det hold, der har underpræsteret mest i forhold til expected goals. 

- Det er sjovt, at du nævner det med de grå mus, fordi jeg synes, at for nogle år siden gik det meget igen. Dengang syntes vi, at vi satte et spændende hold sammen og vandt pokalen og spillede gruppespil i Europa. Selvfølgelig var det i nogle perioder et tungt Randers-hold, men vi fik noget flair ind på holdet med Mathias Greve, Tosin Kehinde, Vito og så videre. Der tog vi første skridt.

- Og nu har vi så måske taget endnu et skridt, så det er blevet endnu mere markant, men det er en retning, vi gerne har villet gå. Dels for at udvikle os sportsligt, men også med hensyn til at få nogle spillertyper frem i lyset, som I kan skrive om, men som endnu vigtigere er interessante på transfermarkedet, lyder det fra Rasmus Bertelsen.

Det gjorde ondt
Opturen er også en blåstempling af Randers’ beslutning om at holde fast i Rasmus Bertelsen. Den dårlige start på Superliga-sæsonen kom på hælene af en dårlig slutning på den forgangne sæson, og kronjyderne havde på et tidspunkt ikke vundet en ligakamp i 11 forsøg.

Men Randers holdt fast i Rasmus Bertelsen.

Jeg har så store følelser for vores fælles projekt

Rasmus Bertelsen
om Randers FC

At Randers’ nuværende storform derfor skulle være en personlig sejr for ham, kan man sagtens sige, men det fylder meget for hovedpersonen selv.

- Jeg har så store følelser for vores fælles projekt, at det, der gjorde ondt på mig, var mere, at vi ikke kunne få det sat i det gear, vi ville. Vi havde ikke håbet og troet, at vi ville komme så hakkende fra start.

- Så har vi justeret godt og har arbejdet rigtig fint sammen. Det er ikke kun mig, det er hele staben, og med Søren (Pedersen, sportsdirektør, red.) i spidsen, som har hentet mange gode spillere. Selvfølgelig er der lidt personligt i det, men det fylder mest for mig, at vi som klub og enhed har kunnet løfte os, siger klubmanden.

Føler du, at du får nok kredit?

- Det har jeg ikke nogen holdning til. Den måde, jeg kan se vores spillere, stab og administration være glade, når vi vinder… Det er rigeligt kredit for mig. Det er det, jeg går på arbejde for.

- Så det der med, hvad folk skriver den ene eller anden uge, det tager jeg ikke super alvorligt. Det svinger simpelthen så meget, og hvis man skal gå hver uge og kigge på, hvad der skrives, mister man det hår, man ikke længere har, siger Rasmus Bertelsen med et lille grin. 

Nu venter en spændende afslutning på sæsonen for Randers FC, der aktuelt topper Kvalifikationsspillet og dermed ligger til at skulle møde et hold fra top seks i Europa-playoff.