• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

Kan sagtens se BIF-juvel blive solgt allerede nu

Foto: Anders Kjærbye/Getty Images

Mathias Kvistgaarden har godt nok lige forlænget med Brøndby, men det er ikke ensbetydende med, at han ikke kan skydes afsted allerede til sommer.

Af Jacob Quvang

Man kan forestille sig, at mange professionelle fodboldspillere har det fint med, at sæsonen slutter i slutningen af maj eller starten af juni. 

Man kan endelig stoppe op og puste ud efter en lang sæson, hvor der ofte er maksimalt pres på for at levere.

For andre spillere må det omvendt være en stor ærgrelse, hvis man slutter sæsonen på toppen. Denne kategori kan Mathias Kvistgaarden falde ind under, for Brøndby-kometen har været fuldstændig ustyrlig den sidste måneds tid. Seks mål og fire oplæg har været facit i de sidste fem spillerunder, og for nylig blev han også belønnet for det med en kontraktforlængelse til 2027 og et hop op eller tre op ad lønstigen. 

En forlængelse signalerer ikke ligefrem, at han er på vej videre fra Brøndby, men Viaplay-ekspert Allan Kuhn, der dækker Superligaen indgående, kan sagtens forestille sig, at Kvistgaarden allerede skydes afsted til sommer. Det fortæller han til Tipsbladet.

- Kan han fortsætte den her udvikling, han har nu, så har Brøndby ham ikke særlig længe. Det, han kan, er unikt og passer rigtig godt til moderne fodbold. Teknikken er ved at finde sig, og han er begyndt at blive roligere, når han får chancen foran mål. De ting, som man har svært ved, når man lige kommer op, er kommet nu hos ham. Det er det helt store gennembrud, han har haft i det her slutspil.

- Han er inde i en virkelig, virkelig god periode. Der plejer at være nogle, der lurer og tænker: "Hold da kæft, han er spændende ham der". Så er det ligegyldigt, om han lige har forlænget. Det har ingen betydning, for så får Brøndby bare noget mere for ham, hvis det er sådan noget, den lander i.

- Men det kan også godt være, han skal spille i Brøndby i et år mere. Det ved jeg ikke. Jeg synes bare, han er en af dem, der er mest interessant i Superligaen lige nu af unge spillere, siger Allan Kuhn, som dog ikke vil sætte et prisskilt på Kvistgaarden.

Hvad vil du råde Kvistgaarden til?

- Det er altid godt at fortsætte der, hvor man er, når man først lige præcis nu har slået til. Men hvis man får et tilbud som ung spiller, som man ikke kan sige nej til, så er det at tage det. Der er en helt anden økonomi i det for sådan en ung knægt.

- Sådan vil det altid være, men hvis du kigger på det fodboldfaglige er han stadig forholdsvis ny i Superligaen, hvor han er begyndt at slå til. Men det, jeg har set fra ham i de seneste fem kampe, har virkelig været fremragende.

Jesper Sørensen har fået en del kritik for sit skifte til en 3-5-2-formation i mesterskabsspillet, men det er samtidig en formation, som passer Kvistgaarden utrolig godt. Han har fundet ind i et godt samarbejde med den mere stationære og fysisk stærke Ohi Omoijuanfo, og det er også noget, som Allan Kuhn har bemærket. Derfor vil han også finde popcornene frem og følge Kvistgaarden til næste sæson, hvis energibundtet fortsætter i Superligaen.