Video : Tipsbladet
Superliga

Kun efter FCK på transfers: Bliver endnu stærkere

FC Midtjylland har torsdag chancen for at spille sig i position til et Superliga-guld på søndag i næste uge, og holdet bliver stærkere i næste sæson, vurderer cheftræneren.

HERNING (Tipsbladet): Da FC Midtjyllands fodbolddirektør Peter Sand for et par uger siden gav interview om FC Midtjyllands sommerplaner på transfermarkedet og udsigterne for klubben, var den nyansatte direktør ikke meget for at melde præcist ind om de positioner, man leder efter nye spillere til, og hvem der kan blive solgt.

Men FC Midtjylland skal have en stærkere trup til september end nu, slog direktøren fast inden for de rammer, der nu en gang gælder for en Superliga-klub på et transfermarked, hvor det trods alt kan være svært at sige nej til meget store tilbud på profiler.

Det er dog forstærkninger og ikke markante spillerafgange, der er lagt op til, som Tipsbladet blandt andet har beskrevet her.

Og cheftræner Thomas Thomasberg ser både udviklingsmuligheder i den nuværende trup, hvor mange vigtige spillere stadig er i gang med deres første sæson i klubben, og med tanke på den styrke, FC Midtjylland har økonomisk.

- Jeg synes, vi har en bedre trup, end vi havde i sidste forår, og jeg forventer absolut også af truppen, at den kun bliver endnu stærkere over tid. Lige nu har vi dem her, vi arbejder med, og det er fint. Men Det er ikke sådan, jeg tænker, at den her FC Mdtjyllands-trup ikke kan toppes yderligere, end den er nu, siger Thomas Thomasberg.

Foto: Alamy

Læs også Tipsbladets gennemgang af spillerbudgetterne i Superligaen her

Flere af de midtjyske spillere har prøvet at blive danske mestre før enten i klubben eller med andre hold, og uden at FCM-træneren vil have, de kommende to uger skal handle om ham, er udsigten til at spille om det første danske mesterskab noget, der glæder FCM-lederen.

- Det jo virkelig tidligt at svare på, når der er tre kampe tilbage, og du kan risikere at blive nummer fire. Men det er logisk, at hvis du bliver mester, og du ikke har prøvet det før som træner eller spiller, så er det jo selvfølgelig det største, du kan opnå herhjemme i Danmark, siger Thomas Thomasberg, der ikke finder det overraskende, at stillingen er tæt og holdene i toppen kan fremstå ustabile.

- Det er svært at finde kontinuitet når man møder de bedste hold. Det havde været et andet pointsnit, hvis vi havde spillet mod Bund 6. FC Nordsjælland har hentet mange point, og det uheld og den smule manglende kvalitet, de måske var ramt af, har de sat sammen nu. FCK startede forfærdeligt i slutspillet. Vi haltede også efter på point efter de første fem kampe. Men det er naturligt, når de bedste hold mødes på kryds og tværs. Der er strukturen fed, det er gode kampe at spille og at se på, sier Thomas Thomasberg.

FC Midtjylland og FC København mødes i Parken torsdag aften, mens Brøndby hjemme tager mod FC Nordsjælland onsdag aften.

FCK og FCM er etter og toer på 58 point, mens FCN og Brøndby hver har 56 point på tredje- og fjerdepladsen.