Superliga /ritzau/

Kække Kent: Du ville også tage til New York Times

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Silkeborg-træner Kent Nielsen kaldte sæsonen for tæt på perfekt, efter at bronzemedaljerne er blevet sikret.

Af /ritzau/

Oprykkerne fra Silkeborg sikrede sig bronzemedaljer i Superligaen søndag, da AaB tabte til Brøndby.

Cheftræner Kent Nielsen var derfor tæt på lykkelig, da han satte ord på sæsonen efter holdets nederlag på 1-4 hjemme til FC Midtjylland mandag.

- Vi er bevidste om, at vi har toppræsteret. Set ud fra alle parametre, så har det været tæt på den perfekte sæson, vi har spillet.

- I forhold til økonomi, spillere og trænere, for den sags skyld, så har det været tæt på det optimale, Silkeborg har fået ud af det, siger Kent Nielsen.

Holdet fra Søhøjlandet har imponeret med beundringsværdigt pasningsspil, flotte kombinationer og effektive omstillinger gennem det meste af sæsonen.

Det er Kent Nielsen særligt stolt over.

- Det fylder rigtig meget for os, og jeg er rigtig stolt over måden, vi har gjort det på.

- Vi har forsøgt at tage initiativ i samtlige kampe, og det er ikke det letteste, men vi er lykkedes med det. Derfor er vi meget stolte og glade for vores sæson.

- Det er ikke realistisk, at vi kan komme forbi FC Midtjylland og FC København. Og at vi så har passeret en masse andre, der har bedre forudsætninger end os, er godt gået, mener cheftræneren.

Den 25-årige kantspiller Nicolai Vallys har været en af holdets store profiler gennem hele sæsonen, hvor det er blevet til både ti mål og assister for ham.

Efter kampen satte han fokus på, hvor stor en præstation bronzemedaljer er for en oprykker.

- Det er en rigtig stor bedrift. Vi er oprykkere. Kent ikke er så glad for at snakke om det, men det er vi.

- Det er ikke mere end halvandet år siden, at vi lå til ikke at rykke op i Superligaen. Så det er kæmpestort, og det er meget lang tid siden, at der har været noget lignende i Silkeborg, siger profilen.

Kent Nielsens flotte spillestil og gode resultater er nok ikke gået uset rundt.

Derfor blev cheftræneren spurgt ind til, om han kunne være interesseret i at rykke til en højere hylde, hvis en større klub ringede til ham.

- Det kunne jeg altid. Det er klart, hvis Manchester City gør det. Det er der, vi alle sammen er. I bund og grund er jeg sindssygt glad for at være i Silkeborg, men du ville også tage jobbet, hvis New York Times tilbød et job.

- Det er overhovedet ikke i mine overvejelser at skifte job. Jeg har ingen planer, men hvis der virkelig kommer noget af det helt store, så ville jeg da overveje det, lyder det kækt fra succestræneren.

Tredjepladsen betyder, at Silkeborg skal spille kvalifikation til europæiske kampe i næste sæsonen.

Inden da slutter holdet af med en kamp ude mod Brøndby i sidste runde af Superligaen.

/ritzau/