Video : Tipsbladet
Superliga

Klaiber har kæmpe respekt: Han er en bror for mig

Sean Klaiber nyder livet i Brøndby, og særligt venskabet med holdkammeraten Ohi Omoijuanfo er blevet stærkt.

BRØNDBY (Tipsbladet): Han fremstår som en humørbombe af dimensioner, når man ser ham på Brøndbys sociale medier, og i TV-interviews er han heller ikke bleg for at levere sine svar med et skævt blik i øjnene. 

Sean Klaiber har udviklet sig til en sand publikumfavorit på Vestegnen og det med god grund. Højrebacken har taget Brøndby og Superligaen med storm i sin første sæson i dansk fodbold, og det fik blandt andet Tipsbladets fodboldekspert Stig Tøfting til at rose ham til skyerne i sin ugentlige klumme, hvor han skrev, at han aldrig havde set en spiller indtage Superligaen med så meget kvalitet og udstråling fra dag ét af, som Klaiber har gjort det. 

Den ros præsenterer Tipsbladet for Superliga-profilen i Vilfort Loungen, og den havde han ikke lige set komme. 

- Han er skøn. Gutterne har fortalt mig om ham.

- Det er nogle søde ord. Wow. Det er en stor kompliment. Respekt for det. Tak! Fortæl ham, at han gerne må blive ved med at sige søde ting om mig, fortæller Klaiber, der bryder ud i grin, inden han finder en mere alvorlig tone frem.

- Det hænger sammen med, hvordan du gør det på banen. Hvis jeg gjorde det dårligt, efter jeg var kommet, havde han sagt noget andet. Jeg håber bare, jeg kan fortsætte så længe som muligt med at give det hele på banen, og så håber jeg, at alle bliver ved med at tale godt om mig.

Ohi er en bror for ham
Interviewet med ham varer mere end en halv time, og er der én ting, som særligt går igen, så er det, at han har brug for balance udenfor banen for at præstere optimalt inde på grønsværen. Klaiber er familiefar, og han jubler over, at familien føler sig hjemme i Danmark. 

Men Klaiber har også fundet en venskabelig balance internt i klubben, og her fremhæver han særligt én spiller, som han er kommet ekstra tæt på - nemlig Ohi Omoijuanfo.

- På kort tid er han blevet som en bror for mig. Han er sådan en god fyr, og han har også to sønner på samme alder som mine. Vores koner har det godt sammen, så det er et naturligt venskab. Han var en af dem, som fik mig til at føle mig velkommen rigtig hurtigt. Det gjorde Mensah og Wass og gutterne også, men jeg har bare en særlig forbindelse med Ohi, fortæller Klaiber, der nu er den, som får de nye til at føle sig velkommen.

Foto: Alamy

Han kører nemlig nyindkøbet Jordi Vanlerberghe til og fra træning, og den tid på landevejen er noget, som Klaiber i stor grad nyder.

- Han er sjov at være sammen med, og det er fedt for mig at have en her, der taler samme sprog som mig.

- Det er hans første gang i et nyt land. Vi taler samme sprog, så det er nemmere for mig at vise ham rundt og være der for ham. Det var jeg også i starten, da han var skadet, siger chaufføren, der nyder selskabet i bilen. 

Og står det til Sean Klaiber, så kommer han til at køre ruten fra sit hjem til Brøndby Stadion lang tid fremover, selv om kontrakten med de blå-gule løber til sommeren 2025. På det tidspunkt vil han være tæt på 31, men han har tidligere talt åbent om en mulig forlængelse af samarbejdet. Det har ikke ændret sig.

- Der er arbejde foran os! Det vigtigste for mig er min familie, og hvis de siger, at de har det godt her, hvorfor skulle jeg ikke blive længere? Jeg elsker at være her. Det føles som at være hjemme. Det er en no-brainer, hvis klubben virkelig ønsker, at jeg bliver, og vi snakker om det, hvorfor ikke?

- Det er sandheden! Jeg elsker det virkelig her, og det gør min familie også, slår han fast.

Vil vinde mod alle
Skal Brøndby vinde guld, som man lige nu er i pole position til, så kræver det, at topspillerne, herunder Sean Klaiber, leverer på deres ypperste resten af sæsonen. Her kan truppen glæde sig over, at man stort set aldrig taber. I Superligaen skal vi helt tilbage til 24. september for at finde seneste Brøndby-nederlag. Da tabte man 2-3 til FCK, hvilket er det eneste nederlag, som Klaiber har været en del af i Superliga-sammenhæng. Kombinerer man det med, at Brøndby nærmest heller aldrig er bagud, så ser det ikke helt tosset ud.

- Det giver os kræfter. Det er også det, vi skal bringe ind i kampene – en masse kraft og intensitet. Vi kan slå alle i ligaen.

- Du vinder mesterskaber ved at holde sammen, finde det positive, lære af vores fejl og arbejde hårdt på træningsbanen, påpeger han. 

Foto: Alamy
Det får os til at se på Brøndbys to seneste kampe, som er blevet til pointtab mod Silkeborg og AGF. Her har Brøndby været foran i begge opgør, men smidt det i slutfasen. Så hvad er det for nogle fejl, der er begået, og hvad har Brøndby lært af det? 

- Nogle gange er du bare nødt til at forsvare en 1-0-føring. Det starter i angrebet og hele vejen ned til forsvaret. De her kampe har føltes som et nederlag, fordi du smider point. Det er lige meget, om de er i toppen eller i bunden af tabellen – jeg vil vinde mod alle. Hvis vi spiller uafgjort mod Midtjylland, vil det i mine øjne være som et nederlag.

- Skal vi gå efter 3-1-målet? Ja, selvfølgelig. Men det handler også om at kunne forsvare en 1-0 eller en 2-1-føring, og som hold kan vi lære af de episoder. Vi kigger på videoerne for at se, hvad vi kan gøre. Når vi fører med et mål, skal vi spille i et højere tempo med et offensivt mindset, for så holder du modstanderne beskæftiget, slår han fast. 

Så må søndag vise, om Brøndby har lært af deres fejl fra de to seneste kampe. Sikkert er det, at der bliver smæk på, når FC Midtjylland gæster Brøndby Stadion.