Foto: Getty Images
Superliga

Magtfuld præsident angriber FCM: Uacceptabelt

Paris Saint-Germain og ECA’s præsident Nasser Al-Khelaifi er ikke tilfreds FC Midtjyllands model med at flytte mange spillere til klubben Mafra.

FC Midtjyllands samarbejde med klubben Mafra i Portugal vækker opsigt i international fodbold.

Og nu får det hård kritik af en af de mest magtfulde fodboldbosser i verden i et interview torsdag med Tipsbladet.

FC Midtjylland lejede i sommer tre spillere til Mafra, der ligesom FCM er ejet af Anders Holch Povlsen.

Derudover hentede Mafra en lang række spillere i FC Midtjylland på aftaler, der formelt er permanente, men som i fodboldmiljøet betragtes stort set på lige fod med lejeaftalerne, da FCM forventes at kunne hente spillerne tilbage på fordelagtige vilkår.

Torsdag gav Nasser Al-Khelaifi, der er præsident for Paris Saint-Germain og for Europas klubbers brancheorganisation ECA, interview i København, og han puttede ikke med sin holdning til de mange transfers fra FC Midtjylland til Mafra, da Tipsbladet spurgte ind til sagen.

- Det er ikke acceptabelt. Det kan der ikke være tvivl om, siger Nasser Al-Khelaifi på Tipsbladets spørgsmål om flytningen af spillere fra FC Midtjylland til Mafra.

- Men vi skal også være fair. At én klub gør noget forkert betyder ikke, at alt skal blokeres. Hvis der er sket noget forkert, skal det undersøges nærmere. Jeg kender ikke alle detaljerne i sagen, som du her fortæller mig om. Men spørgsmålet er, om det er transfers, om det sker til fair priser, og om reglerne skal ændres, siger Nasser Al-Khelaifi.

I Tipsbladets opgørelse efter sommerens transfervindue talte vi ti spillere, der blev flyttet fra FC Midtjylland til Mafra.

I UEFA-regi har ECA som repræsentant for klubberne har en vægtig stemme, og Nasser Al-Khelaifi sidder i UEFA's vigtigste organ eksekutivkomitéen sammen med blandt andre DBU's Jesper Møller.

UEFA og FIFA arbejder i øjeblikket med mulige reformer af transfermarkedet, der kan gøre det betydeligt sværere at flytte spillere mellem klubber med samme ejer.

Efter Nasser Al-Khelaifis mening er det at flytte ti spillere i ét transfervindue mellem to klubber med samme ejer ikke korrekt i den ånd, fodboldens og transfermarkedets regler er skruet sammen.

- Du fortæller, at ti spillere bliver flyttet fra én klub til en anden. Det er ikke acceptabelt. Bare for at være helt tydelig her. Det handler ikke om, at vi skal lave alle regler om, fordi én klub gør noget forkert. Men vi ser nærmere på sagerne og på reglerne, ligesom UEFA gør, siger Nasser Al-Khelaifi.

Selskabet bag Paris Saint-Germain, Qatar Sports Investments (QSI), har selv investeret i en anden portugisisk klub, topholdet Sporting Braga, med flere opkøb af aktier i 2023.

PSG og Braga har endnu ikke handlet spillere med hinanden siden QSI's opkøb.

FC Midtjyllands samarbejde med Mafra har tidligere fået tung kritik i Portugal. Læs mere om det her.

Læs også Tipsbladets store temaartikel om multiklub-samarbejder og deres store effekt på transfermarkedet.

Tipsbladet har været i kontakt med FC Midtjylland, der ikke ønsker at kommentere Nasser Al-Khelaifis udtalelser.