• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

Kommentator kritiserer Lerager: Et direkte selvmål

Foto: Jan Christensen / Getty Images

Lukas Lerager stjal overskrifterne efter søndagens sejr over AaB, da han udvandrede fra et TV-interview efter at have kritiseret Stig Tøfting. Ikke alle synes, at det var en særlig god idé.

Af Jacob Quvang

Søndag aften tog FC København en stor tørn i Superligaen, da man vandt 3-1 i Aalborg over AaB. En af målscorerne var Lukas Lerager, og ham talte TV3 Sport også med efter kampen. Det var dog alt andet end et almindeligt efter-kamps-interview.

For Lerager rasede over en klumme, som TV3-ekspert Stig Tøfting havde skrevet tidligere på dagen i Ekstra Bladet. Her skrev Tøfting, at FCK-træner Jess Thorup var fyringstruet, hvis ikke det blev en sejr over AaB. 

-Det var dejligt (sejren, red.), men som jeg sagde til vores kommunikationschef. Det eneste, jeg kommer til at svare på, er den artikel, jeg så med Stig Tøfting i dag. Jeg synes, det er usagligt, at han står og mener, at hvis vi taber heroppe, så skal Jess frygte for sit job. Det, synes jeg, er helt latterligt.

-  Jeg synes, vi har haft et godt efterår. Vi er gået videre i Conference League og har haft det sindssygt hårdt. Så det her er en lille bold tilbage til Stig Tøfting, at han skal kigge med nogle ordentlige briller. Det er det eneste, jeg har at sige, sagde Lerager, inden han forlod interviewet. 

Leragers kommunikationsstrategi får dog ikke alle til at klæppe i hænderne, og episoden var også til behandling i TV3 Sports Superliga-program 'Superliga til Citat'. Her kalder TV3 Sports kommentator David Kroner interviewet for et selvmål.

- Der er så mange gode historier på sådan en aften for FC København, så det er jo et direkte selvmål rent kommunikativt at gå ud og lægge vægt på noget, man måske kan gradbøje i forhold til, hvor usagligt det er, det Stig Tøfting siger. Jeg synes jo ikke, det er usagligt. Jeg synes, det var en fin redegørelse, og jeg havde samme fornemmelse. Nederlag i Aalborg, så kan der godt være diskussioner hen over vinterpausen her. 

- Men altså, at han ikke går ud og fejrer sin sejr og den her 16-årige komet, som skulle have taget alle overskrifterne. Det var det, der var historien den aften. Den bliver fejet fuldstændig til siden, og det må irriterere FC København, siger David Kroner.

Han bakkes op af kommentator Daniel Ortved, der kalder det decideret uprofessionelt og noget, som man ikke er vant til at se fra FC København. 

Se hele diskussionen om Leragers interview i afspilleren.