• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League /ritzau/Reuters

Stor brøler bag Liverpool-nedtur

Foto: Getty Images

Det engelske dommerorgan har offentliggjort lydoptagelsen fra Luis Diaz' mål, der blev fejlagtigt underkendt.

Af /ritzau/Reuters

Det var koncentrationssvigt og manglende fokus, der førte til, at Luis Diaz' mål mod Tottenham i lørdags blev fejlagtigt underkendt.

Det fremgår af lydoptagelsen fra dommernes kommunikation ved hændelsen, som det engelske dommerorgan PGMOL har offentliggjort.

Diaz troede, han havde scoret til 1-0 for Liverpool i første halveg. Men linjevogteren vinkede fejlagtigt målet for offside.

VAR-dommeren fik dog ikke underkendt linjevogterens beslutning, da han blev forvirret om kendelsen fra dommeren på banen.

Tirsdag offentliggjorde PGMOL lydoptagelsen fra hændelsen, hvor man kan høre, at dommeren i VAR-rummet beskrev eftersynet af målet som "færdiggjort".

- Efter at dommerne underkendte målet for offside, begyndte eftersynet, som VAR foretog korrekt, lyder det i en udtalelse fra PGMOL.

Dommerorganet fortsætter:

- Det billede, som blev genereret, viste, at Luis Diaz tydeligt var onside, uden at der var behov for at indsætte en anden linje, lyder det med henvisning til de linjer, dommerne tegner på optagelserne for at bedømme spillernes positioner.

Det var først herefter, at fejlen ifølge PGMOL opstod.

- I et øjebliks koncentrationssvigt og tab af fokus mistede VAR-dommeren overblikket over beslutningen på banen og kommunikerede fejlagtigt, at eftersynet var "færdiggjort", lyder det.

Efter at kampen efterfølgende blev genoptaget, konkluderede dommerholdet, at fodboldloven forhindrer, at kampen kunne stoppes yderligere.

PGMOL var hurtig til at indrømme fejlen og undskylde over for Liverpool, der tabte 2-1 efter et selvmål af Joël Matip i seks minutters tillægstid.

VAR-dommerne Darren England og Dan Cook, som var ansvarlige for kampen, blev frataget tjeneste i foreløbigt to yderligere kampe, der blev spillet i weekenden.

/ritzau/Reuters