• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Kulturministeren fastslår: Der kommer ikke flere tilskuere på stadion

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Kulturminister Joy Mogensen afviser at lukke flere tilskuere ind til sportsbegivenheder. At de nuværende krav lempes har ellers været et ønske fra blå blok og ikke mindst aktørerne.

Af Ole Hoffskov

Kulturminister Joy Mogensen afviser at lukke flere tilskuere ind til sportsbegivenheder - herunder fodboldkampe. Det skriver hun i en kommentar til Ritzau. Det fremgår af BT's LIVE-blog. 

Flere af de borgerlige partier har ønsket, at der lempes på de nuværende restriktioner, der ikke tillader mere end 500 personer til kampene, og i sidste uge igangsatte Divisionsforeningen en kampagne for at få flere tilskuere på stadion. 

Læs også:FCK leder stadig efter ny træner: Vi har fået mange interessante henvendelser

Det har dog ikke fået kulturministeren til at ændre sin overbevisning - risikoen for superstederbegivenheder er for stor, lyder det fra Joy Mogensen.

De 500 personer, der aktuelt må lukkes ind til sportsbegivenheder, er medregnet spillere, trænere, presse og andre, der har deres faste gang til begivenheden. Dermed er der kun meget få pladser tilbage til fansene.

Læs også:Dansk Atalanta-træner vandt intern konkurrence: Forudså FCM-trækning

FC København havde i søndags inviteret politikerne på Christiansborg en tur i Parken, så de kunne se nærmere på, hvordan man kan afvikle en Superliga-kamp sundhedsmæssigt forsvarligt - ingen fra regeringen eller rød blok takkede ja til invitationen.

- Det er både overraskende og provokerende, at dem, som har lukket vores forretning og arbejdsplads ned, ikke engang vil dialogen og løsningsmodeller, siger Lars Bo Jeppesen, der er direktør i Parken Sport & Entertainment, til Copenhagen Sundays.

Divisionsforeningen har estimeret, at de nuværende restriktioner medfører et tab på 850 millioner kroner for de danske klubber. 

Læs også:Hele rød blok ignorerede FC København: Det er provokerende

Læs også:Johan Elmander lander sit første trænerjob

Læs også:Amon glæder sig til Sulemana-samarbejde: Det lyder godt