Foto: Getty Images
Superliga

Landsholdsanfører hylder FCM: De formede mig

Der er løbet rigtig meget vand under broen efter at Simon Kjær har været i FC Midtjylland, men han husker stadig ulvetiden med glæde.

December er i gang, og det udnytter en del Superliga-klubber til at lave deres egen lille julekalender. Her er et af de oplagte valg at hive fat i nogle af klubbernes tidligere ikoner, og det har man også gjort i FC Midtjylland.

På heden har man taget en snak med en af de spillere, der virkelig er nået langt siden tiden i Herning og Ikast. Det er Simon Kjær, der udover at spille i AC Milan også er anfører på det danske landshold.

Læs også:Imponerer voldsomt i Serie A - dansk landsholdskæmpe er helt i top

Tiden på heden husker forsvarsspilleren dog særdeles godt, for den gjorde ham klar:

- Mine år i Midtjylland var ikke bare sjove, for på det seriøse plan forberedte tiden mig bedst muligt til livet som professionel. Det er jeg slet ikke i tvivl om. Jeg blev skolet til topfodbold, og det kunne jeg tage med mig ud i den internationale fodboldverden, selvom den verden i Italien fra start godt nok var meget forskellig fra den danske. Og voldsomt meget mere hård. Men fundamentet var på plads fra tiden i FCM, siger Simon Kjær til klubbens hjemmeside.

Læs også:Juventus smider point i jagten på Milan i Serie A

Landsholdsanføreren har mange gode minder fra tiden på heden, men hvad var egentlig det bedste?

- Der er naturligvis gode fodboldminder – kampe og sejre – men faktisk er mit bedste minde de relationer, jeg fik til mine holdkammerater og ledere. Der skete et eller andet med sådan en flok drenge, når man trænede og spillede kampe sammen. Og fordi vi alle boede på akademiet, blev de andre jo ikke kun ens holdkammerater, men ens nære venner. Sammenholdet blev enestående godt, og man ville virkelig gøre alt for sin sidemand, husker han.

Læs også:Paradigmeskifte på vej i FCM: Selv børnene får helt anderledes træning

Læs også:Landsholdet har mistet hver tredje seer: Det er rigtig skidt

Læs også:Nicolai Jørgensen så rødt efter svingende albuer