2017-08-21 10:10
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Just-Sold, der er hovedsponsor for Lyngby Boldklub, er nu også ejet af fodboldklubben. Selskabet gav i sit seneste regnskab 6,4 millioner kroner i minus og har måttet få tilført penge for at fortsætte driften.

Siden slutningen af juni har ejendomsmæglerportalen Just-Sold været hovedsponsor i Lyngby Boldklub. Det er dermed selskabets logo, der er at finde på Superliga-holdets trøjer.

Dagen efter Just-Sold blev præsenteret som hovedsponsor, registrerede Hellerup Finans, der ejer aktiemajoriteten i Lyngby, en kapitalforhøjelse i klubben på 13,5 millioner kroner. De blev dog ikke betalt i egentlige penge, men i aktier i selskaber, som Hellerup Finans indtil da kontrollerede, primært altså Just-Sold. 

Det skriver finans.dk.

Just-Sold fremviste i sit seneste regnskab et minus på 6,4 millioner kroner og en egenkapital på -1,3 millioner. Hellerup Finans har to gange tilført selskabet penge, for at det kunne fortsætte driften.

Dermed ligner Just-Solds situation både Lyngby Boldklubs og Hellerup Finans'. De fremviste i deres seneste regnskaber henholdsvis 25 millioner og 115 millioner i minus. Hellerup Finans har løbende i 2017 tilført Lyngby over 13 millioner for at holde driften af klubben i gang.

Prisen på 13,5 millioner vækker undren hos en ekspert.

- Man har tidligere set Hellerup Finans opskrive værdien af aktiver for senere at måtte sætte den ned igen. I det lys er jeg er ikke ud fra de offentligt tilgængelige informationer overbevist om, at der er tale om en værdiansættelse, der helt følger årsregnskabslovens ord om et ekstremt retvisende billede, siger Per Hansen, aktieøkonom ved Nordnet.

Torben Jensen, der er direktør i Hellerup Finans og bestyrelsesformand i Lyngby Boldklub, fastholder, at prisen ikke fejler noget.

- Just Sold er værdiansat af en uvildig vurderingsmand og samtidig en vurderingsberetning fra selskabets revisor, skriver han i en mail til finans.dk.

Hellerup Finans forsøgte gennem næsten et år at sælge Lyngby Boldklub, men lykkes ikke med det. I stedet fortalte Torben Jensen, at man nu ser et "kæmpe potentiale" i at drive forretning i klubben. 

Som tipsbladet.dk skrev i sidste uge, er der dog betydelige usikkerhed ved, om Hellerup Finans og Lyngby Boldklub kan tjene penge på fodbold i det nordkøbenhavnske. Læs mere om det her.

SENESTE NYT...
OP | NED

SUPERLIGA-VIDEO