Video : Tipsbladet
Superliga

Månedens Hold i Superligaen - oktober

Tipsbladet.dk er klar med sæsonens anden udgave af Månedens Hold.

Superligaen er godt i gang, og nu kan der også sættes flueben ud for oktober.

Der er sket meget i oktober, hvor FC København sagde farvel til Ståle Solbakken, og hvor Hjalte Nørregaard har styret hovedparten af kampene. FCK har sammen med Vejle Boldklub hentet flest point i oktober, som tæller fire runder. Runde syv sluttede i november, men da den blev indledt i oktober, tæller vi den som altid med til den runde, den blev indledt i.

Vi har herunder samlet de bedste individuelle præstationer fra den forgangne måned.

Målmand: Oliver Christensen, OB
U21-landsholdskeeperen lukkede bare fire mål ind i oktober. Han kommer fra to clean sheets og kan i den grad også være sin præstation bekendt i udekampen mod FC Midtjylland, selv om han lukkede tre kasser ind. Han stod i vejen for meget og fortjener pladsen på månedens hold. 

Højre back: Alexander Bah, SønderjyskE
Det har ikke været til at se, at han missede et skifte til Slavia Prag på sidstedagen i transfervinduet. Højrebacken har været fremragende for det SønderjyskE-mandskab, der topper Superligaen og ikke tabte i oktober. Stod for et mål og to assists i oktober.

Læs også:FC Midtjylland-anfører om absurd program: Vi træner næsten ikke

Central forsvarer: Stefan Gartenmann, SønderjyskE
Ligesom holdkammeraten Bah har Stefan Gartenmann været vigtig og stærk for SønderjyskE, der ikke tabte en kamp i oktober. Man slog blandt andet Brøndby hjemme, og siden fulgte en sejr ude over Randers, hvor man i en stor del af kampen bare havde 10 på banen.

Central forsvarer: Jeppe Tverskov, OB
En stor leder og en dygtig forsvarsspiller. Bliver der talt nok om Jeppe Tverskov? OB's succes defensiv afhænger ofte af, hvordan Tverskov præsterer. Han har været på tipsbladet.dk's Rundens Hold de sidste par runder.

Venstre back: Nicolai Boilesen, FC København
Det betyder bare meget for FC Københavns spil, at det er Nicolai Boilesen og ikke en af de andre to backs, der spiller fra start. Den tidligere landsholdsspiller har både scoret og assisteret fra sin plads som venstre back. Er startet inde i alle fire kampe i oktober.

Højre midtbane: Anders Dreyer, FC Midtjylland
Fire kampe, fire mål. Anders Dreyer er blevet FC Midtjyllands vigtigste offensive kort. Man skal ikke give ham plads til afslutte med venstre, for så scorer han. I en periode hvor FCM har haft visse problemer, har Dreyer på imponerende vis holdt niveauet. Kostede dog en scoring i FCN senest.

Central midtbane: Magnus Kofod Andersen, FC Nordsjælland
Det er ikke altid, at han får den kredit, han fortjener, men den centrale midtbanespiller er en dygtig boldspiller. Hans opgave er at sætte de andre i scene ved at lede og fordele spillet centralt, og det har han gjort godt. Mod FCM senest var han totalt dominerende centralt på midtbanen.

Læs også:Tidligere FCK-spiller stopper karrieren og bliver træner

Central midtbane: Saeid Ezatolahi, Vejle Boldklub
Sikke en forstærkning de har fået på den centrale midtbane, Vejle Boldklub. Saeid Ezatolahi er en super spiller for oprykkerne. Iraneren har vist sig at være stærk på bolden, og så scorede han et vidunderligt mål mod AaB, ligesom han runden forinden mod Lyngby også var kommet på tavlen.

Venstre midtbane: Allan Sousa, Vejle Boldklub
Er kommet tilbage til Danmark i en anden udgave og har allerede fem mål i Superligaen for Vejle. VB har hentet ni point i fire kampe, og Allan Sousa har fortsat det gode spil fra september. Han har arbejdet hårdt for holdet og scorede to gange i sejren over AaB for et par uger siden. Har spillet både i højre og venstre side og får af praktiske hensyn pladsen i venstre denne gang. Også Albert Grønbæk fra AGF gjorde sig godt bemærket i oktober.

Angriber: Jonas Wind, FC København
Tre kasser af Jonas Wind i oktober. Angriberen har taget over fra Kamil Wilczek, der har misset lidt tid med skade. Wind har været med til at løfte tingene, så FCK pointmæssigt er kommet godt igennem oktober. Fire kampe har kastet ni point af sig for klubben.

Angriber: Haji Wright
Han er meget egoistisk på banen, men sådan nogle typer skal der også være plads til. Oktober har kastet et par scoringer af sig, og så vandt amerikaneren også et straffespark senest, hvor SønderjyskE spillede 1-1 mod AGF. Ligner en rigtig fin gevinst Glen Ridderholms mandskab.

Læs også:Jess Thorup før FCK-debut: Ser forhåbentlig nogle af mine justeringer

Læs også:Optakt: Lyngby BK - AGF

Læs også:FCM-træner glæder sig til Thorup-gensyn: Det er godt for FCK og dansk fodbold