• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Martin Davidsen

Matti Lund om OB-fortid: Jeg var blindt forelsket og naiv

Matti Lund om OB-fortid: Jeg var blindt forelsket og naiv
Foto: Lars Rønbøg/FrontzoneSport/Getty Images

Matti Lund Nielsen ville have givet sin højre arm for at spille for OB, men hans korte ophold i den fynske klub endte som ulykkelig kærlighed.

Af Martin Davidsen

Han drømte om at være en vigtig figur for hjerteklubben OB, men sådan gik det ikke, og i dag er den 28-årige danske midtbanespiller Matti Lund Nielsen fast mand hos Tippeliga-klubben Sarpsborg i Norge.

Han trives og har det godt på og uden for banen, men havde tingene flasket sig anderledes for et år siden, kunne han stadig have været i OB. Hvorfor blev det kun et så kort ophold i den fynske hjerteklub? Hvorfor fik han ikke et gennembrud i den klub, hvor han er opvokset? Og hvorfor spiller han i dag ikke for OB, når nu hans hjerte banker for klubben? Selv kalder han det en historie om ulykkelig kærlighed, og han ønsker at fortælle sin historie for at lægge fortiden bag sig.

Læs også: OB-boss: Matti Lund havde et stort hjerte for klubben

Da Matti Lund Nielsen i august 2015 fik ophævet sin kontrakt med italienske Pescara, tog han tilbage til Danmark. I løbet af september begyndte han at holde formen ved lige i barndomsklubben OB, og den 19. september 2015 skrev han under på en kontrakt med klubben, hvor han som teenager havde fået debut i Superligaen otte år tidligere.

Det bemærkelsesværdige ved kontrakten var, at den kun varede frem til udgangen af 2015 – altså cirka tre måneder. Herefter skulle parterne finde ud af, om samarbejdet skulle fortsætte, men det endte med, at aftalen ikke blev forlænget. Allerede 5. december kunne OB således offentliggøre, at midtbanespilleren ikke vil fortsætte i klubben. Det var kun to en halv måned efter kontraktunderskrivelsen. 

Nu fortæller Matti Lund Nielsen selv om forløbet og afskeden med OB.

- Det var en hektisk periode, og jeg har haft brug for at forklare, hvad der foregik. Jeg har et ønske om at afslutte det ordentligt og lægge det bag mig. Jeg er på god talefod med folkene i OB, og jeg ønsker klubben alt det bedste, så jeg vil gerne understrege, at jeg ikke er bitter, siger Matti Lund Nielsen til tipsbladet.dk.

Han ville gerne have haft en længere kontrakt med OB, men er opmærksom på, at fodboldverdenen handler om at slå til, når det gælder.

- Det ærlige og korte svar er, at jeg ikke var god nok på det tidspunkt. Det er vigtigt at slå fast. På den måde er der ingen søforklaringer, men jeg vil også sige, at det var nogle svære omstændigheder. Jeg skulle vise mig frem i en periode, hvor jeg ikke var på mit bedste niveau, siger Matti Lund Nielsen, der sætter ord på månederne i sensommeren 2015:

- Jeg havde en svær periode op til tiden i OB. Jeg var uden for truppen i Italien i hele opstarten, så jeg havde ikke trænet med bold, siden jeg gik på ferie i maj. Jeg havde tre måneder, hvor jeg ikke havde trænet med et hold. Det var svære vilkår at præstere under, når jeg havde en så kort kontrakt. Jeg kom aldrig op i omdrejninger, for det tager tid at finde tilbage til rytmen og formen, når man har været ude så længe. Men jeg havde kun to en halv måned til at vise mit værd i. Det var for kort tid, men det kom mig så til gode, da jeg skulle prøvetræne i Sarpsborg, hvor jeg var klar fra dag 1 og i rigtig god form, siger Matti Lund Nielsen.

Hvorfor skrev du overhovedet en så kort kontrakt med OB?

- Set i bakspejlet var det nok ikke den bedste beslutning at skrive under på en kontrakt med OB, der kun varede to en halv måned. Men på det tidspunkt ville jeg gøre alt for at spille for kunne spille i den blå-og-hvid-stribede trøje. Jeg var ligeglad med økonomien og kontraktlængden, for jeg var forelsket i klublogoet og ville give min højre arm for at repræsentere OB.

- Derfor var jeg faktisk klar til at spille gratis, for det handlede ikke om penge. Da der opstod en lille chance for at komme til at spille for OB, tænkte jeg ikke over faresignalerne i en kort aftale. Jeg var ikke den udgave af mig selv, som jeg er nu, og derfor var jeg ikke god nok til at spille mig til en længere aftale på det tidspunkt, siger Matti Lund Nielsen.

- Lidt romantisk kan man sige, at klubbens følelser for mig ikke var lige så store min forelskelse i klubben. Der skal to til kærlighed, og det var ikke nok, at jeg var smaskforelsket i OB, når klubben ikke var det i mig. Det respekterer jeg, for nogen gange gør kærlighed ondt, tilføjer han.

Hvorfor kunne du ikke overbevise OB om at du var god nok ved at vise det til træning og i kamp?

- Fodbold er nogle gange et tilfældig spil, og man skifter ikke ud på et hold, hvor det går godt. Jeg fik ikke foden indenfor. Jeg spillede sammenlagt en halv time på førsteholdet, og igennem tre uger spillede jeg som midterforsvarer til træning og for reserveholdet. Der slog jeg ikke igennem, for jeg er ikke forsvarsspiller. Det handler om at gribe chancen, når man får den, men jeg fik nok ikke chancen.

- Det er et vilkår, når man har en kontrakt på to en halv måned, og det respekterer jeg. Havde det været i alle andre klubber end OB, havde jeg ikke gjort det, for det var hårde odds at skulle gribe en chance i løbet af så kort en kontrakt. Set i bakspejlet var jeg naiv, siger Matti Lund Nielsen, der fastslår, at han stadig har et godt forhold til OB.

- Hvis der er et hold, jeg håber vinder Superligaen, er det OB. Men det bliver nok ikke med mig på holdet, for jeg har ikke de samme følelser for klubben nu. Livet går videre. Jeg har ikke den samme blinde forelskelse i OB længere, siger Matti Lund Nielsen om drømmen, der brast.

Han nyder livet i norske Sarpsborg, hvor han har været fast mand i løbet af denne sæson, men han ærgrer sig over, at han ikke kom til at spille en rolle i sin hjerteklub.

- Lige siden jeg forlod OB som 21-årig, ønskede jeg af hele mit hjerte at komme tilbage en dag. Jeg drømte om at spille i klubben igen, og jeg er overbevist om, at jeg kunne have bidraget konstruktivt til holdet i dag. Derfor er jeg ærgerlig over det, og jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke var ked af, at det gik som det gik. Men sådan er professionel fodbold. Sket er sket, og jeg er kommet videre, siger han.

Der resterer fire runder af den norske sæson i Tippeligaen, hvor Sarpsborg aktuelt ligger nummer seks med kun to point op til en tredjeplads.

- Det har været et rigtig fint år i Sarpsborg. Oven på en svær sidste sæson har jeg spillet en masse fodbold igen, og det har været rigtig dejligt. Når man i januar står uden klub, savner man bare at være en del af et fodboldhold. Jeg nyder de basale ting som at træne med et hold, og jeg sætter pris på det. Jeg har spillet fast, og jeg er faldet godt til uden for banen, for Norge er et land, hvor det er nemt at komme til. Oven i det har min hustru givet mig en lille datter, og det er rart, at det er sket i et land, hvor der er styr på tingene, og hvor man taler og forstår sproget. På fodboldbanen er det også gået godt, og det er dejligt at være en del af en optur, fortæller Matti Lund Nielsen.

Tipsbladet.dk har talt med OB's sportsdirektør Jesper Hansen om forløbet med Matti Lund Nielsen. Se hans svar her

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Hobro IK - Randers FC

Hobro IK jagter revanche for 0-4-nederlaget for et par uger siden. Randers FC skal forsøge at vaske pletten fra det seneste opgør mod AC Horsens af sig.

Optakt: AGF - FC København

Skal AGF udfordre FCK på andenpladsen? Søndag aften kan kampen om sølvmedaljer bliver åbent på vid gab eller lukket helt i.