Millionregn over FCM: Så stort er Onyedika-salget
Foto: Getty Images
Superliga

Millionregn over FCM: Så stort er Onyedika-salget

Raphael Onyedika bliver et af de største salg nogensinde fra FC Midtjylland. Kun salget af Alexander Sørloth har indbragt markant flere penge end det beløb, Club Brugge sender til FCM.

Nu er det ikke blot en gisning – FC Midtjylland får rygende travlt i de sidste dage af transfervinduet, efter den centrale midtbanespiller Raphael Onyedika er blevet solgt til Club Brugge.

Det følger efter en hektisk måned, hvor seriøs interesse fra AC Milan blev vekslet til indtil flere tilbud, men den milanesiske interesse toppede i begyndelsen af denne uge med et tilbud i omegnen af 60 millioner kroner.

I de seneste dage har Club Brugge så meldt sig på banen med et tilbud, der torsdag fik FC Midtjylland til ikke at sende Raphael Onyedika på træningsbanen, og fredag var parterne så tæt på hinanden, at Onyedika om aftenen tog mod Belgien og lørdag eftermiddag gennemgik lægetjek.

Læs også om FCM's afsøgning af, om Frank Onyeka kunne og ville vende tilbage til FCM denne sommer

Søndag aften blev handlen så officiel, og det er en stor pose penge, som ender hos FC Midtjylland, der kalder salget for det største af en akademispiller nogensinde.

Ifølge Tipsbladets oplysninger ender FC Midtjylland med at få en sum, der kommer meget tæt på de omtrent 10 millioner euro, cirka 75 millioner kroner, man har forlangt af såvel AC Milan som Club Brugge.

Desuden har FC Midtjylland forhandlet præstationsklausuler, der kan ramme 15-18 millioner kroner, hvis alt udløses, samt en videresalgsklausul, der vil give FCM et cut af den del af et fremtidigt salg, der overstiger de cirka 75 millioner kroner og eventuelle udløste præstationsklausuler i denne sommers transferaftale mellem FCM og Club Brugge.

Et pænt beløb ud af transferen vil gå til samarbejdet med FC Ebedei, som FC Midtjylland og FC Ebedei i disse år arbejder på at styrke og udvide.

Club Brugge forsøgte at købe Raphael Onyedika fri for et beløb på omkring ni millioner euro, men i såvel Belgien som Danmark forlyder det, at Club Brugge endte med at forhøje tilbuddet og dermed fik Onyedika købt fri.