Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Morten Bruun udgiver bog om dansk fodbold

Fodboldkommentatoren Morten Bruun er klar med en dansk pendant til bogen "Matchday - turen går til engelsk fodbold", som udkom sidste år.

Den kendte fodboldkommentator Morten Bruun udgav for et års tid siden bogen "Matchday - turen går til engelsk fodbold", hvor han portrætterede 48 klubber og et stadion (Wembley) gennem en kamp på stedet.

Nu er der en dansk pendant på vej. 

Den tidligere EM-vinder, der er uddannet journalist, kommer godt rundt i det danske fodboldlandskab for at samle stof til sin nye bog.

- Den nye bog er inspireret af Matchday og bestemt også af #herermitstadion, der bekræftede for mig, at der også er en enorm interesse for dansk fodbold, siger Morten Bruun med henvisning til Twitter-projektet i forårets coronatid, hvor han opfordrede folk til at tage billeder af deres lokale stadion, hvilket blev en enorm succes med godt 1500 registreringer.

Læs også:Kasper Hjulmand fravalgte Brøndby IF og belgiere

- Jeg overvejede kort at lave en bog med fortællinger fra seriestadioner, men det blev for lokalt. Til gengæld er jeg blevet bekræftet i, at der ligger mange gode historier i dansk fodbold, også uden for Brøndby, FCK, AaB og AGF. De fire klubber skal have det, som de kan trække, men det skal Nakskov, Brønshøj, Svendborg og Thisted også.

Morten Bruun er godt i gang med skriveriet, og formen er dermed på plads.

- Det skal være nuancerede og kritiske klubportrætter, men det bliver alt væsentligt kærlige klubportrætter. For jeg har en stor kærlighed til dansk fodbold, og jeg har lyst til at efterlade - mig et aftryk, hvis man kan sige det på den måde, fortæller han

Morten Bruun satser på, at bogen udkommer omkring 1. oktober 2021. 

Læs også:Vejle bekræfter kontrakt-samtaler med kantspiller

Du kan læse meget mere om Morten Bruuns kommende bogudgivelse i Tipsbladet, som er på gaden i dag, fredag. I avisen får du desuden det næste kapitel om VM i 2022, og hvordan Qatar vil bruge Danmark og alverdens landshold i sit kæmpe PR-nummer, et stort interview med Lyngby-keeper Thomas Mikkelsen, et indblik i, hvordan FC København landede stortalentet Roony Bardghji, en analyse af Tottenhams mesterskabschancer - og meget mere. Du køber Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet.

Du kan også få et abonnement på fredagsavisen - læs mere her.

Læs også:Brøndby-back om frygtelig skade: Jeg græd af smerte

Læs også:Enig med Ståle: Jonas Wind kan koste mere end 100 millioner

Læs også:Lyngby hårdt ramt før vigtig bundbrag