• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Ny ejer af SL-klub: Vi ved godt, placeringen ikke er Madrid eller Barcelona

Foto: MSD Capital

SønderjyskE er i dette efterår blevet overtaget af familien Platek, og nu fortæller Robert Platek om sin nye investering.

Af Kenneth Jensen

Han har tidligere været sat i forbindelse med køb af store klubber som Sunderland, men det blev ikke den engelske klub, som familien Platek anført af Robert Platek har overtaget. Det er derimod Haderslev-klubben SønderjyskE.

Og nu fortæller Robert Platek, hvorfor han og familien har overtaget klubben samt SønderjyskE Ejendomme. Det gør Robert Platek i et interview med JydskeVestkysten.

Læs også:Stærk trup i SønderjyskE: Alt er muligt - endda top seks

- Vi har kigget på mange forskellige klubber i mange forskellige ligaer. Jeg følte, at Danmark var en af de mere kompetitive ligaer. Det hele er begyndt med Claus (Guldager, formand for Sønderjysk Elitesport, red.) og Klaus (Rasmussen, direktør, red.). Når du lægger på efter at have talt med dem, føler du, at du har talt med hæderlige mennesker. De har en kærlighed for klubben, det handler ikke kun om at vinde. Det handlede ikke kun om penge. Jeg følte, at det bare var rigtigt.

- Jeg er klar over, at placeringen ikke er København, Madrid eller Barcelona, men jeg kan lide underdog-tilgangen. Det var sådan, jeg selv voksede op. Jeg ville gerne kunne fortælle noget mere kompliceret, men det var 90 procent menneskerne og ti procent ligaen. Alle, jeg har talt med, har været gode mennesker, siger Robert Platek til JydskeVestkysten.

Læs også:Avis: Amerikanere købte SønderjyskE for 40 millioner

I interviewet fortæller den nye ejer også, at han ikke har stor forstand på fodbold og derfor lader de kompetente folk i klubben styre det. Han fortæller dog også, at han er opmærksom på de træningsforhold, som Glen Riddersholm ved flere lejligheder har kritiseret, ligesom det også er familien Plateks ønske, at man forbedrer arbejdet med talentudvikling, så man får flere lokale på holdet.

Sportsligt er det også en ambition at komme i Europa.

SønderjyskE lå før niende runde i Superligaen på førstepladsen i dansk fodbolds bedste række.

Læs også:Her er spillerbudgetterne i Superligaen 2020/2021

Læs også:Avis: Ny SønderjyskE-ejer har taget analytisk gruppe med

Læs også:Top 10: FCM, Brøndby, FCK og de andre har meget på spil i dag