Video : Tipsbladet
Superliga

Ny FCM'er vild med nyt anlæg: Vi har en yoga-sal

Han har tidligere set en del fra den franske liga.

FC Midtjylland har til den nye sæson ansat en ny fysisk træner i form af franske Yannick Durand, som tidligere har været en årrække i Sønderjyske. Samtidig er midtjyderne rykket ind i det nye og topmoderne træningsanlæg, Ikast Complete.

Det er noget, som han er imponeret af, fortæller han om i et interview på FCM's hjemmeside.

- Det er en voldsom bygning med et gym, der er på topniveau. Vi har en yoga-sal, og vi har mulighed for at gå mere i detaljer. Vi har en god træningsbane. Vi har et ‘recovery’-område med koldbade, varmebade og sauna, som gør, at spillerne bedre kan restituere og optimere alle små detaljer, fortæller og han fortsætter:

- Jeg har set en masse træningscentre fra den franske liga, og jeg må sige, det er top her. Det er noget, der giver motivation hos både trænere og spillerne, og vi har nogle perfekte vilkår for, at folk kan præstere, lyder det fra Durand.

Derudover kommer han ind på, at han i sit eget arbejde trækker på egne erfaringer fra både fodboldens og atletikkens verden, og han vil gerne kunne forstå spillerne både fysisk og personligt.

- Jeg har et stort fokus på løbemekanik. Mine øjne er vant til det qua min fortid, og jeg kan ofte se på spillernes kropssprog og -holdning, hvornår de er fysisk udmattede. Jeg prøver at kombinere det med alle de tal, vi får gennem vores data, siger Yannick Durand.

Tidligere har den 39-årige franskmand også været i Aarhus Fremad.

Der er desuden også udsigt til, at der kan være en sydkoreaner på vej til klubben. Læs mere om det her.