• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Ny OB-profil spillede med Zlatan: Man mærker, han er en superstjerne

Foto: Getty Images

Superligaen står for døren, og som optakt har tipsbladet.dk taget en snak med OB's nyerhvervelse Jørgen Skjelvik, der fortæller om at være holdkammerat med Zlatan Ibrahimovic i Los Angelas Galaxy.

Af Ole Hoffskov

Når Jørgen Skjelvik løber rundt i Ådalen og kigger sig omkring, kan han få øje på OB'ere som Oliver Christensen, Jeppe Tverskov og Mads Frøkjær-Jensen. Fine spillere, men unægtelig noget ganske andet, end nordmanden var vant til i hans tidligere klub Los Angelas Galaxy.

Her løb han rundt sammen med Zlatan Ibrahimovic dag ud og dag ind under solens stråler i Californien. 

Jørgen Skjelvik kom til LA Galaxy i januar 2018, og to måneder senere stemplede Zlatan Ibrahimovic ind i klubben, hvor også David Beckham har slået sine folder. Skjelvik kom fra Rosenborg BK og havde tidligere tørnet ud for Kalmar FF, Stabæk og Helsingborgs IF.

Nu sad han pludselig der og delte omklædnigsrum med et vaskeægte fænomen.

- Han er en superstjerne, og det mærkede man med det samme. Der var en enorm respekt for Zlatan i klubben, men også hos vores modstandere. Han har spillet med de bedste spillere i verden i mere end 15 år, og hans niveau var gigahøjt, siger Jørgen Skjelvik til tipsbladet.dk og fortsætter:

Læs også:Avis: OB har permanent aftale klar til lejesvend

- Det første, jeg lagde mærke til, var hans fysik. Han var godt nok skadet, da han kom, men han var den stærkeste af os alle. Helt umulig at komme ind på kroppen af. Og så er han sindssyg smidig, og det gør, at han kan nogle ting, som nærmest ingen andre kan. 

Da Zlatan Ibrahimovic kom til LA Galaxy, blev det af mange tolket som, at svenskeren havde valgt at drosle lidt ned for karrieren. I hvert fald den, der involverede at spille fodbold. Det var på ingen måde den oplevelse, Jørgen Skjelvik havde af angriberen.

- Han krævede enormt meget af sine holdkammerater, og han var hele tiden ”på”. Der var ikke plads til den mindste smule afslapning. Zlatan er en kæmpe vinder, og selv, når vi trænede, hadede han at tabe. Det gav en rigtig god intensitet. Når vi sad i omklædningsrummet, var han en flink fyr. Mit indtryk er, at han er en intelligent fyr, og han var helt sikkert god at have i truppen, siger OB-spilleren.

Nordmanden fik to sæsoner i USA, og han tager meget andet end mødet med Zlatan Ibrahimovic med retur til Europa.

- Det var meget interessant. Alt var stort og flot, og vejret var fantastisk, så der var ikke rigtigt noget at brokke sig over, siger Skjelvik og tilføjer:

- Ligaen svingede meget i kvalitet, og man kunne godt fornemme, at MLS stadig er ved at bygge sig selv op som en stor liga. Der var en kæmpe forskel på de bedste hold og de dårligste. De bedste hold har spillere, der tjener adskillige millioner, mens spillerne hos de mindre gode klubber tjener tæt på ingenting.

Læs også:Alt om OB: Mange nye spillere skal slå til med det samme

Jørgen Skjelvik spillede 54 kampe for Los Angelas Galaxy, mens Zlatan Ibrahimovic noterede sig for 58 kampe i den hvide trøje. Den svenske superstjerne har ligesom Skjelvik forladt USA og slår nu sine folder i AC Milan.

Rent fodboldmæssigt gav det også Jørgen Skjelvik noget at stå på samme træningsbane som Zlatan Ibrahimovic hver eneste dag.

- Jeg lærte meget af stå over for Zlatan til træning, men det var ikke altid lige sjovt. Jeg kan da godt fortælle, at det ofte ikke var det fedeste at være på det modsatte hold af Zlatan, når der blev spillet på kort bane. Men alt i alt lærte jeg enormt meget af at træne med en stjerne som ham hver eneste dag, siger Skjelvik.

Den lærdom skal han nu bruge, når han ifører sig en OB-trøje.

Læs også:Midnatstransfer: OB henter Jørgen Skjelvik

Læs også:Zlatan slog 60 år gammel rekord i Milano-derby

Læs også:Haaland sætter Norge i brand: Har aldrig haft flere TV-seere

---------------------------

Se masser af fede Europa League-kampe med Tottenham, Arsenal, Leicester og Napoli på Dplay - spotpris til tipsbladet.dk-læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus