• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Krisztián Vadócz var en god spiller for NEC Nijmegen i sidste sæson. Hollænderne ville beholde ham, men han var for dyr og havnede på Fyn.

Af Martin Davidsen

Det var lidt af et scoop, OB præsenterede et par dage efter transfervinduets lukning i sidste uge. Den ungarske landsholdsspiller Krisztián Vadócz er ny mand i OB, hvor han har underskrevet en to-årig kontrakt på trods af, at han havde tilbud fra større ligaer på hånden.

På Fyn har man store forventninger til den nye potentielle stjerne, og det med god grund. Han kommer således fra en sæson i Æresdivisionen, hvor han var stort set fast mand hos NEC Nijmegen, der sluttede på en ottendeplads sidste år. NEC Nijmegens sportsdirektør Carlos Aalbers har således gode minder om Krisztián Vadócz.

- Vi var glade for ham begge gange, han var her. Første gang havde vi en rigtig succesfuld sæson, og sådan var det også sidste år. Vi blev nummer otte i sidste sæson, og det er et godt resultat for vores klub. Krisztian spillede 29 kampe, så han havde en god andel i succesen, og vi var glade for ham. Også fordi han er en meget god person, hvilket også er positivt, siger Carlos Aalbers til tipsbladet.dk.

- Han er en spiller, som fungerer godt som bindeled på midtbanen. Han har god teknik og overblik, ligesom han er en dygtig pasningsspiller, tilføjer han.

Læs også: Bech blev bekræftet af middag med Vadocz

Spørgsmålet er så, hvilken rolle Krisztián Vadócz vil få i Superligaen for OB. Sportsdirektør Poul Hansen har fremhævet ham som en potentiel profil, og når man kommer fra fast spilletid i Æresdivisionen, følger der forventninger med. Vil den nye ungarer markere sig som en profil i ligaen?

- Han spillede for os hele sidste sæson, og han gjorde det godt. Niveauet i Danmark er også godt, men det er en lidt forskellig stil, så det skal han vænne sig til. Men han er da en god spiller at få til Danmark, selvom ligaens niveau også er højt. Jeg ved ikke, om han vil være ekstrem for god til Danmark, men han vil i hvert fald være en rigtig god profil, mener Carlos Aalbers.

Men hvordan er han så havnet i Danmark, hvis de var så glade for ham i NEC Nijmegen? Det er der en årsag til, for den hollandske klub har haft spilleren i to omgange – og ville gerne have fortsat samarbejdet.

- I hans førstes sæson hos os, hentede vi ham i Auxerre. Han spillede et godt år, og så solgte vi ham videre til Osasuna, hvor vi fik en god pris for ham. Efter et par år i Spanien ville både han og Osasuna noget andet, og derfor brød de kontrakten med ham. Vi havde så økonomisk mulighed for at hente ham til klubben, så det gjorde vi.

- Da vi hentede ham sidste sommer, havde vi økonomiske muligheder, fordi han fik noget kompensation fra Osasuna. Da havde vi mulighed for at skrive kontrakt med ham, men da den aftale udløb i sommer, havde vi ikke mulighed for at opfylde hans ønsker, fortæller Carlos Aalbers.

Læs også: Ny OB-profil: Større klubber bejlede

Den hollandske klub havde altså ikke råd til at beholde Krisztián Vadósz, men hvis økonomien havde været til det, ville Carlos Aalbers gerne have forlænget kontrakten med ungareren.

- Ja, det ville vi helt sikkert. Hvis vi kunne have honoreret hans krav,  ville vi have forlænget aftalen med ham, siger Aalbers.

Krisztián Vadócz spillede en træningskamp for OB i torsdags, men kan få officiel debut for det fynske hold på fredag, når modstanderen er Esbjerg på Blue Water Arena nær Vesterhavet.

Superliga

Mere Superliga

Fokus