Video : Tipsbladet
Superliga

To nye dommere på plads i Superligaen

To dommere er rykket op i landets bedste række og er klar til passe fløjten i den kommende sæson.

Når Superligaen om få uger igen bliver skudt i gang, bliver det med nye ansigter i dommerstaben.

For Jakob Sundberg og Aydin Uslu er begge blevet rykket op i landets bedste række efter henholdsvis fire og tre års erfaring fra 1. division.

Jakob Sundberg er 29 år gammel og har 13 år på bagen siden dommereksamen blev bestået i 2006. Erfaringen er i seneste år hentet i divisionerne, hvor det blandt andet er blevet til 62 kampe i 1.division. Men duften af Superliga meldte sig i 2018/19-sæsonen, hvor Jakob Sundberg agerede 4. dommer tre gange.

31-årige Aydin Uslu blev også dommer tilbage i 2006 og træder ind til sin Superliga-debut som efter blandt andet 56 kampe i 1. division. Også Uslu har været 4. dommer i Superligaen, hvor han hele 15 gange i den seneste sæson var på sidelinjen i landets bedste række. 

De to nye dommere afløser Michael Johansen , der stopper karrieren og Peter Munch Larsen, der rykker en række ned og fra næste sæson skal passe fløjten i 1. division.

Blandt linjedommerne er der også nye ansigter til den kommende sæson, hvor Deniz Yurkadul, Sune Feddersen og René Risum kommer til at passe flagene og dermed afløser Henrik Larsen, Derya Oguz og Jannik Vinther, der alle stopper karrieren med flaget i hånden.

I kvindernes bedste række er der også frisk blod på dommerfronten, hvor 30-årige Fie Bruun skal passe fløjten i den kommende sæson efter syv år sommer uddannet dommer og i den seneste fik erfaring i landets næst bedste række.