• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

OB grubler over tjekkisk midtbanemand: Han havde ønsket sig mere

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

OB overvejer, hvad der skal ske i det igangværende transfervindue, og Kamil Vacek er ét af de kort, sportsdirektør Jesper Hansen er i tvivl om, hvor han skal placere.

Af Ole Hoffskov

Janus Drachmann sidder tungt på pladsen som den tilbagetrukne midtbanespiller i OB's 3-5-2-formation, mens der er noget mere konkurrence om de to resterende pladser centralt. Jens Jakob Thomasen, Casper Nielsen, Julius Eskesen, Mathias Greve, Troels Kløve og Kamil Vacek kæmper alle for at overbevise cheftræner Jakob Michelsen.

I efteråret landede sorteper næsten hver gang hos nyerhvervelsen Kamil Vacek, der kom til klubben forud for denne sæson. Tjekken noterede sig blot for to meget korte indhop i Superligaen. 

Læs også: OB's Mathias Jørgensen er rejst til Tyskland: Dialog med Gladbach

Det var bestemt ikke planen, da OB skrev under med 31-årige Vacek, og lige nu grubler man i Ådalen over, hvad der skal ske med midtbanespilleren.

- Vacek havde ønsket mere, end det er blevet til, og det har vi en dialog om. Han havde et fysisk efterslæb, da han kom til klubben, men han har indhentet det og har blandt andet spillet nogle gode reserveholdskampe, siger sportsdirektør Jesper Hansen til tipsbladet.dk og tilføjer:

Læs også: OB opgiver at forlænge med Sten Grytebust

- Der er dog ingen tvivl om, at Kamil kom til Danmark for at spille, og det har han ikke gjort så meget indtil videre. Det har vi naturligvis forståelse for, samtidig med, at vi også glæder os over, at det betyder, at andre på hans position har gjort det godt.

Er måske én spiller for meget
Den hårde konkurrence på OB's centrale midtbane vil Jakob Michelsen uden tvivl betegne som et luksusproblem, men luksus er det bestemt ikke for de spillere, der må sidde på bænken og tribunen, og spørgsmålet er, om konkurrencen i virkeligheden ikke er for stor på positionen.

Det kan godt tænkes, lyder det fra sportsdirektøren.

- Vi evaluerer truppen hele tiden, og i forhold til trupsammensætningen er der også forskel på, om man spiller 4-4-2 eller 3-5-2. Vi er måske en midtbanespiller for meget, men vi ved også, at der kan opstå skader, karantæner og formnedgang i løbet af foråret, så på den måde kan man aldrig være for godt dækket ind.

- Antalmæssigt er vi muligvis én for meget, og vi lytter hele tiden til spillerne. Det kan være, der er nogle, der gerne vil søge efter mere spilletid andre steder, siger han.

Dermed kan der ske ting og sager i OB i løbet af transfervinduet, men forventningen er overordnet set en rolig måned.

- Vi forventer et stille vindue. Vi handlede meget i sommer, hvor vi fik ti nye spillere i truppen, hvis man tæller de unge med, vi rykkede op. Det er meget, og det er ikke noget, man kan gøre i hvert transfervindue, siger Jesper Hansen og fortsætter:

- Når det er sagt, kan der selvfølgelig ske nogle ting. Vi kan modtage nogle bud, som er for gode til at afslå, og på den måde kan nye situationer opstå. Men vi føler os godt rustede til foråret med den nuværende trup.

Sportsdirektøren fastslår, at der kan komme nye spillere til OB, men der skal meget til at hive dankortet frem.

- Hvis der dukker noget interessant op, tager vi stilling til det, og i princippet arbejder vi hele tiden på at forstærke os. Vi brugte en del penge i sommerens transfervindue, og det betyder, at vi er meget kritiske i forhold til, hvad vi eventuelt vil bruge penge på denne vinter, lyder det fra sportsdirektøren.

OB overvintrer som nummer syv.