• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Martin Davidsen

OB venter med beslutninger til efter sidste kamp

Foto: Casper Dalhoff/Polfoto

OB's sportsdirektør Jesper Hansen vil ikke oplyse, om fynboerne kommer til at handle i vinterens transfervindue.

Af Martin Davidsen

Da OB i søndags vandt 1-0 over FC Nordsjælland i Superligaen, kravlede den fynske klub væk fra sidstepladsen i Superligaen, men der kan holdet igen risikere at ligge, når der er vinterpause i landets bedste række om en uge.

OB møder Viborg i Superligaens sidste kamp i 2016, og hvis fynboerne taber den kamp, mens Esbjerg får point i sin kamp mod Randers, er OB nederst i tabellen de næste par måneder.

Læs også: OB-forsvarer venter med kontraktsnak

Det er imidlertid ikke det, der fylder hos sportsdirektør Jesper Hansen forud for sæsonens sidste kamp. Det handler udelukkende om at samle point sammen.

- Alle kampe er vigtige, og det gælder om at få point på kontoen. Vi skal væk fra bunden og opnå så mange point som overhovedet muligt. Esbjerg-kampen var helt forfærdelig, fordi vi ikke vandt, men vi har leveret nogle stabile præstationer igennem lang tid. Det er det, vi fokuserer på, siger Jesper Hansen til tipsbladet.dk.

Men I kan umuligt være tilfredse med resultaterne i denne sæson?

- Det har du ret i. Langt hen ad vejen er det resultaterne, vi ikke kan være tilfredse med. Der er også nogle ting i spillet, vi ikke er tilfredse med, men der er også noget, vi er ok tilfredse med. Der er ingen tvivl om, at vores fokus skal skærpes endnu mere hen over vinteren. Jeg synes stadig, at rammen for at skabe bedre resultater er bedre, men der er nogle punkter, hvor vi skal være skarpere, og hvor vi skal bygge mere selvtillid op hos vores spillere

Kommer I til at reagere på de dårlige resultater i vinterens transfervindue?

- Det har jeg ingen kommentarer til.

Er det ikke en god idé at afstemme forventningerne til transfervinduet med fans og medier?

- Nej, det er det ikke. Vi har enormt meget fokus på at levere gode præstationer. Det har vi gjort gennem længere tid. Når vi er færdige med sæsonen, evaluerer vi det hele og finder ud af, hvad der så skal ske. Det betyder ikke, at vi ikke arbejder med tingene. Der bliver arbejdet på højtryk for at se, hvad muligheder der kan være. Men vi træffer først beslutninger efter kampen mod Viborg.

OB har kun scoret 15 mål i Superligaens 20 spillerunder indtil videre, og Jesper Hansen medgiver, at det er for lidt.

- Det er da overraskende. Det vil jeg gerne sige; også når man ser på nogle af de chancer, vi har haft. Vores angribere er også forbitrede over, at det ser sådan ud. Men det er ikke kun angriberne, selvom der har været chancer, hvor vi burde have scoret. Vi arbejder med det i hverdagen, og jeg er glad for, at AK scorede mod Brøndby, mens Festersen scorede mod FC Nordsjælland. Det er de to notoriske målscorere i truppen. At det så ikke lykkedes mod Esbjerg, er vi meget ærgerlige over. Men vi må arbejde med det.

Allerede før sæsonenstarten skrev tipsbladet.dk i analyse af OB, at holdet var sårbar i offensiven, hvor der er stor niveauforskel mellem de bedste og de næstbedste i truppen. Efter bare fire spillerunder satte tipsbladet.dk ligeledes fokus på den formsvage offensiv, og selvom OB-ledelsen også talte om muligheden for at tilknytte en offensivspiller inden transfervinduets lukning, kom der ingen forstærkninger af truppen i løbet af august. Det kan fynboerne ærgre sig over nu, hvor efteråret har vist, at holdet har været det mindst farlige af alle i Superligaen.

Jesper Hansen fortryder imidlertid ikke den manglende handlekraft i sommerens transfervindue.

- Når vi har talt om den offensive del, har vi ikke sagt, at vi decideret skulle have noget til angriberpositionen. 'AK' og Festersen scorede 26 mål til sammen i sidste sæson, Rasmus Jönsson kan bruges på positionen, og det samme kan Joan Simun Edmundsson, Thomas Mikkelsen og 'Yao'. Vi har alternativer nok, og så må vi finde ud af, hvordan de skal bruges. Det er rigtigt, at vi gerne vil spille underholdende og chanceskabende fodbold, hvis vi havde fundet noget, der var bedre og kunne hjælpe os med det, havde vi kigget på det, men som udgangspunkt synes vi, at vi har nogle gode angribere, siger Jesper Hansen.

OB's sidste kamp i 2016 spille på mandag i Viborg.