FCM køber stjerne: Topper lønhierarkiet i klubben
Foto: Getty Images
Superliga

FCM køber stjerne: Topper lønhierarkiet i klubben

Sverrir Ingi Ingason er på plads i FC Midtjylland, og han koster knapper.

29-årige Sverrir Ingi Ingason er nu officielt FC Midtjylland-spiller.

Midtstopperen Ingason er købt af den græske topklub PAOK, og transferen af den lige straks 30 år gamle forsvarsspiller ventes at ende med at koste FC Midtjylland et beløb mellem 25 og 30 millioner kroner til grækerne, alt efter hvor godt han og FCM præsterer i de kommende sæsoner.

Ingason får en femårig aftale og vil ifølge Tipsbladets oplysninger lægge sig som en af de bedst betalte Superliga-spiller uden for FC Københavns trup, nu hvor FCM har stået på tæer for at matche Ingasons honorar i Grækenland på 8-9 millioner kroner årligt.

Midtstopperen var allerede forbi FC Midtjylland onsdag, og med Superliga-start om to uger mod Hvidovre og efter planen seks Conference League-kvalifikationskampe i slut-juli og august ud er der ingen tid at spilde for midtjyderne og deres nye stopper, der træder ind som samlingspunkt i midterforsvaret som afløser for den i foråret solgte Erik Sviatchenko.

FC Midtjylland har arbejdet på transferen gennem lang tid, og med købet har bestyrelsen og ledelsen vist, at man mener jagten på det fjerde europæiske gruppespil i træk meget alvorligt.

Ingason bliver FC Midtjyllands dyreste forsvarsspiller nogensinde, på trods af at chancen for et videresalg med gevinst kun er meget teoretisk grundet islændingens alder.

Sverrir Ingi Ingason (til venstre) i Europa-kamp for PAOK mod FC Midtjylland i Herning 17. februar 2022.

Kun Emiliano Martínez, Marrony og Anders Dreyer har kostet mere at anskaffe på transfermarkedet, og ingen af dem ligger i samme lønklasse som Ingason, der på landsholdet er anfører og på mellemlangt sigt også kan blive det i FC Midtjylland.

Som ovenstående data viser, får FC Midtjylland en spiller, der både er en trussel på offensive dødbolde, og som tager godt fra i duellerne med en del gule kort.

Midtjyderne har med midterforsvaret afklaret tid og energi til at få et angriberkøb på plads med Marcus Ingvartsen og sydkoreanske Cho Gue-sung som to af emnerne, der ifølge Tipsbladets oplysninger tæller en del flere navne.

Ligesom forsvaret sigter FC Midtjylland også efter hurtigt at have angriber-pladsen afklaret, så man står så godt som overhovedet muligt til den ny sæson, hvor man ud over gruppespillet i Conference League også skal spille med om guldet, uanset FC Københavns sportslige førerposition efter to mesterskaber i træk.