• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: AaB - AGF

Foto: Getty Images

AGF skal fortsætte angrebet på FC Københavns andenplads og desuden revanchere 1-4-nederlaget mod AaB.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 18.00
Spillested: Aalborg Portland Park 
Dommer: Sandi Putros
Slutspil: Mesterskabsspillet 
På TV: TV3 Sport 
Hashtag: #aabagf #sldk

Holdnyt:
AaB:
Den præstation, AaB ikke leverede i pokalfinalen, leverede de i seneste opgør mod Brøndby IF, og det kastede en nordjysk sejr på 2-0 af sig. Det var muligvis en ringe trøst, men en sejr over Brøndby kan de altid hygge sig over i Jomfru Ane Gade 

Dermed er Jacob Friis' mandskab også oppe på to sejre i træk i mesterskabsspillet efter 4-1-sejren i Aarhus for knap to uger siden. Nu skal AaB forsøge at gentage den bedrift. 

Som sådan er der ikke meget på spil for nordjyderne i den resterende del af sæsonen, men AaB kan stadig nå at blive nummer fire, og det vil de helt sikkert gerne. Det vil være klubbens bedste placering siden mesterskabssæsonen i 2014.

Lucas Andersen er ude mod AGF og misser formentlig resten af sæsonen. 

AGF:
De mest optimistiske AGF-fans har hele sæsonen drømt om sølvmedaljer, og nu er de pludselig for alvor inden for rækkevidde. Hvis alt spiller for David Nielsens mandskab, kan afstanden op til FC København være på blot et point efter 32. runde.

Netop FC København fik AGF skovlen under for første gang i mere end 10 år i søndags, da holdet vandt 1-0 på hjemmebane, så momentum er lige nu i Danmarks næststørste by.

Læs også:FC Nordsjælland snupper 16-årig nordmand foran storklubber

Hvor stærkt det kan gå i fodboldens verden, fik AGF dog for alvor syn for, da holdet senest mødte AaB og indkasserede et overraskende 1-4-nederlag på hjemmebane.

AGF må undvære Zach Duncan, Niklas Backman og Mustapha Bundu.

Bud på startopstillinger:
AaB (3-4-3): Rinne - Okore, Thelander, Ross - Pallesen, Kakeeto, Fossum, Ahlmann - Tengstedt, Olsen, Børsting

AGF (4-3-3): Eskelinen - Munksgaard, Hausner, Tingager, Højer Nielsen - Amini, Poulsen, Blume - Thorsteinsson, Mortensen, Ankersen

Profilen:
Mange AGF-spillere har leveret på et højt niveau i foråret, men højest op rager Frederik Tingager - og ikke bare i bogstaveligste forstand. Midtstopperen har været så god, at man dårligt har savnet Niklas Backman, og et større kompliment kan man næppe give til en AGF'er. Torsdag får Tingager fornøjelsen af nogle små, hurtige AaB-angribere.

Vidste du, at..:
Nicolai Poulsen har været involveret i 88 tacklinger i denne sæson, og det er kun overgået af FC Københavns Carlos Zeca. Til gengæld er Poulsen den spiller, der har fået flest advarsler - 12. stk.

Dom:
Der må være ild i øjnene på AGF-spillerne torsdag aften. Århusianerne kan bringe sig helt tæt på FC København, inden løverne går på banen i Herning, og David Nielsens mandskab skal desuden revanchere 1-4-nederlaget.

Læs også:FC København forgylder agenter: Har betalt mere end 30 millioner

Det bliver dog ikke nemt mod AaB, der kan tage den tredje Superliga-sejr i træk, og vi forventer en både god og underholdende forestilling. Et optimistisk bud herfra er 2-2.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:FC Midtjylland regner med at købe spillere før nyt Europa-forsøg

Læs også:Medie: Danske klubber snuser til sydafrikansk talent

Læs også:FC Midtjylland venter med mesterskabsfest: Kun spontan fejring

Superliga

Mere Superliga

Fokus